Как да използваме правилно натуралното масло от синя вратига

3428
Как да използваме правилно натуралното масло от синя вратига
Снимка: iStock

Грижата за кожата и външния вид е приоритет за всяка уважаваща се дама, а тенденциите сочат, че все повече хора се обръщат към естествените съставки и натуралните продукти. Билките и етеричните масла са богати на витамни, минерали, антиоксиданти и редица важни за организма ни вещества. 
Такава е и билката синя вратига. Тя е част от семейството на лайката и подобно на нея, има противовъзпалителен ефект. Подходяща е за кожата, тъй като се бори с възпаленията, акнето, увредените клетки, признаците на стареене и т.н. 

Ползите от синя вратига за кожата

Етеричното масло от черен пипер има цели 10 ПОЛЗИ за здравето

Сред подправките, които присъстват на масата ни всеки ден, е черният пипер. С него овкусяваме почти всяко ястие. Знаете ли обаче, че им...

Синята вратига можем да открием в състава на много продукти на пазара – от кремове до серуми и есенции, както и натурални масла от синя вратига. Има хидратиращи и овлажняващи свойства и е подходящо за различните типове кожа.
Особено полезна е при кожни раздразнения, зачервявания, акне, подуване. Помага за по-бързото зарастване на раните, може да се използва и при слънцезащитата, както и в анти-ейдж грижата.
Нека разгледаме и ползите й поотделно:

Хидратиращи свойства

Малото от вратига е способно да хидратира кожата ни в дълбочина, като по този начин поддържа водния баланс в кожата, стопира прекаленото производство на серум или изсушаването на кожата. Образува тънък повърхностен слой върху лицето ни, който не позволява на влагата да се изпари.

Успокояващи свойства

Маслото от синя вратига има приятен аромат и създава ароматерапевтичен ефект. С него може да потушите безпокойството си, да редуцирате стреса и тревожността, както и да се отпуснете след дълъг работен ден. 

Етеричните масла, които ще ви избавят от болката при артрит

Артритът измъчва милиони хора всеки ден. Въпреки много малкото съобщения за успешно лечение, симптомите на артрит могат да бъдат спрени...

Бори се с акнето

Противовъзпалителното му действие ще спомогне при борбата с гнойните пъпки и акнето. Ще успокои раздразненията, възпаленията и зач    ервяванията.

Как да използваме правилно натуралното масло от синя вратига?

Ако не сте запознати и досега не сте използвали подобен продукт, на първо място ще кажем, че качеството е от голямо значение и ви препоръчваме да си  набавите 100% чисто масло от билката, за да извлечете максимално ползите от нея.

Маслото от синя вратига трябва задължително да се комбинира с друго масло – базово или носител. Като такова може да използвате кокосово масло, зехтин или жожоба. Чистото масло е с мощни свойства и може да раздразни кожата ви вместо да я успокои. Смесете по няколко капки и от двете масла и след това нанесете върху кожата.

Как лесно да борим настинката с етерични масла?

Етеричните масла от евкалиптус, риган, босилек, чаено дърво и джоджен влияят благоприятно при хремите и грипа и заради това се препоръч...

Може да добавите и няколко капки от маслото в продуктите за грижата за кожата – серуми, кремове, маски. 
Както споменахме, заради антитерапевтичните си свойства може да използвате маслото от синя вратига и като ароматизатор за дома – 10 капки в бутилка вода с пулверизатор ще свършат чудесна работа за уютен дом със свежо ухание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com