Как да накараме детето да учи?

16116
Как да накараме детето да учи?
Снимка: Михаил Мингазов / Pixabay

Децата мислят за игри и забавления и често ученето им се струва като поредното досадно занимание, което възрастните им налагат. Много деца правят какви ли не номера, за да крият домашните си и да прекарват повече време с приятелите си или в компютърната си игра.

Как обаче можем да мотивираме малчуганите да са по-организирани в училищната работа и сами да правят домашните си без да се налага да сме строги с тях?

Как да възпитате емоционална интелигентност у детето си?

Открийте причината или превърнете скуката в любопитство.

Децата прекарват огромна част от ежедневието си затворени в класната стая. Невинаги учителите правят този престой достатъчно занимателен и интересен, за това и след като приключат със занятията, децата не искат да погледнат учебниците повече.

Важното е да се поддържа интересът. Седнете и вижте с детето си какво може да служи като кукичка. Да кажем, че в училище са взели интересна история с герои. Повдигнете любопитството му с отворен край или като си говорите за героите. Така ще го въвлечете в мисловен процес и ще го заинтригувате.

EU COOLтура - учене чрез преживяване

"EU COOLтура"* е проект, създаден от Българско училище за политика, реализиран с подкрепата на ЕС и реализиран благодарение на ученицит...

Ако става въпрос за математически задачи или физика, обвържете предмета с нещо забавно и познато – говорете си за космоса, покажете му някое анимирано научно филмче и му покажете, че ако усвои този урок, ще може да бъде истински учен и да разкрива тайните на вселената.

Запалете интереса на детето към книгите

Когато приспивате детето, или искате да инициирате забавление, не прибягвайте до дистанционното и филмите. Отворете интереса към книгите. Когато детето е по-малко може да се започне с повече илюстрации, които да му „говорят“. След това оставяте историите с отворен край, когато четете, за да може то само да посегне към книгата.

Енциклопедии

Най-близката връзка между учебника и книгата е енциклопедията. Въведете я постепенно и му покажете, че това да знае повече за света го прави по-интересен събеседник с другите деца. Накарайте го да споделя какво научва и така ще чувства своя напредък.

Да учим уроци докато играем игри? Защо не?

Всички някога сме играли игри, даже някои продължаваме да го правим и в по-напреднала възраст. Но възможно ли е учениците в класните ст...

Как да подходите, ако се влюбите в мъж с дете от предишна връзка

Ниските оценки

Ниските оценки не трябва да са повод за кавги и наказания. Детето ви може нарочно да започне да се бунтува срещу вашите мерки и „напук“ да носи по-лоши и по-лоши резултати.

Разгледайте причината заедно и се опитайте да обясните грешките. Мотивирайте, а не наказвайте. Нека мотивацията да идва от него. Поставете награди – завършване на срок с отлична оценка – покупка на играчка; Завършване на годината отлично – ваканция на любимо място.

Нека успехът да е в негови ръце.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com