Как да прикрием излишните годинки чрез облекло

7083
Как да прикрием излишните годинки чрез облекло
Снимка: Thinkstock

Облеклото е нещото, без което не можем. В гардероба си откриваме аутфити за всякакви поводи – официални, офис облекла, домашни дрехи, ежедневни и т.н. Но ако не подбираме дрехите, които купуваме, правилно, те могат да се превърнат в наш враг и да ни направят да изглеждаме по-възрастни или безформени, отколкото всъщност сме.

Ако съумеем да използваме дизайнерските си умения правилно, то дрехите ще се превърнат в най-добрия ни приятел и ще ни помогнат за една свежа, младежка визия. Ето няколко съвета за това как можем да намалим годинките си чрез начина, по който сме облечени:

Какво издават домашните дрехи за нас?

Вкъщи понякога си позволяваме да носим не толкова добре изглеждащи дрехи. Междувременно отношението ни към себе си се проявява именно п...

Носете по-малко черни дрехи

Черното е класически и утвърден цвят, който присъства в почти всяка визия. Можем да заложим на черния цвят по всеки повод, но негов минус е, че може да ни направи да изглеждаме по-възрастни. На негов фон мимическите и други бръчки, както и различните несъвършенства по кожата, изпъкват по-явно. 

Следвайте последните модни тенденции

Бъдете в крак с модата и няма как да ви нарекат „остарял“. Самите вие ще усетите колко по-освежени и сигурни се чувствате в себе си, когато свалите задръжките и не се притеснявате да се сблъскате с новото.

Избягвайте затворените дрехи

Защо е ВАЖНО да преоблечем външните си дрехи веднага щом се приберем

Много често, когато се приберем у дома, се захващаме с домакинска работа, децата или други задължения, които имаме. Точно тогава забрав...

Мислите си, че не е удачно да носите поли, потници и т.н.? По този начин просто затвърждавате възрастта си и показвате дори старост – блузи с високи яки, дълги поли и т.н. Не се притеснявайте да експериментирате и да се обличате по начина, който ви носи удовлетворение.

Не залагайте на пищните бижута

Пищните бижута може би вече са демоде, въпреки че могат да изглеждат много луксозно и елегантно. Обаче те са по-предпочитани от възрастните и внасят доза респект. Ако все още не ви се иска да ви причисляват към тази категория, заложете на нежните и ненатрапчиви бижута.

Не си купувайте безформени дрехи

Не купувайте няколко размера по-големи дрехи само защото имате някакъв комплекс или несъвършенство, което искате да прикриете от чуждите погледи. По този начин изглеждате понякога дори дрипаво, а че формите на тялото ви са тотално изгубени – това е факт. Тези дрехи дори ще ви направят да изглеждате визуално много по-едри, отколкото сте.

Риза - задължителна за всеки мъжки гардероб

От тази статия ще научите всички тайни на въпроса как да изберете правилната мъжка риза. Как да не сбъркате с избора си? Не се притесня...

Не носете жилетки

Жилетките са много удобни и меки, подходящи са за по-студените дни, но отново премахват формата на тялото ви и ви състаряват. Също така, не завързвайте жилетката около кръста си, по този начин формите ви ще изглеждат още по-пищни. Ако наблюдавате тези ефекти при вас, по-добре се спрете на друг вид връхна дреха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com