Как да продадем автомобила си?

4514
Как да продадем автомобила си?
Снимка: Ralphs_Fotos / Pixabay

Една кола струва само това, което сте готови да платите за нея. Общият принцип на търсенето и предлагането работи: ако има много продавачи на пазара, но малко купувачи, цената ще намалее и обратно. Следователно продажбата на колата на високи цени ще е голям късмет.

Често, когато оценявате собствения си автомобил, собственикът има субективно мнение за цената на автомобила, така че е надценена цената. Поради това собствениците на автомобили не могат да продадат колата дълго време.

Прогнозна цена

Изключително трудно е да се изчисли реалната цена на конкретен модел автомобил. Зависи от актуалните подобни оферти на пазара, условията за покупка, състоянието на автомобила, допълнителните бонуси, съчувствието към собственика и дори настроението на купувача:-)).

Най-добрият съвет в случай на добра оферта е да държите под око конкурентите на пазара за продажба на автомобили.

Въз основа на сравнение на подобни оферти на пазара, можете да коригирате цената в рекламата си, за да я направите по-привлекателна.

Също така е необходимо да се наблюдават конкурентите: анализирайте как е направена рекламата, кой първи ще продаде колата, по какво се различава офертата и какъв акцент може да е повлиял за бързата продажба.

Цената на редките автомобили

Ако сте изправени пред задачата да продадете автомобил, от който има само няколко в продажба, ще бъде доста трудно да определите цената. На първо място, трябва да разберете каква е стойността на такъв рядък модел и кой може да се интересува от закупуването му. Трябва да разберете дали купувачът е готов да надплати за дизайна, скоростта и марката, или тези показатели са по-вероятно причина за намаляване от цената.

Не забравяйте, че ако вашият автомобил е разглеждан като ежедневен автомобил от купувача, се намалява цената.

Фактори, които влияят на цената:

Допълнителен комплект ключове

Наличието на резервен ключ по-често е необходимост, отколкото прищявка. Малко вероятно е това да увеличи цената много, но определено ще привлече вниманието на тези, за които дублираните ключове са важни. Някои купувачи отказват дори да погледнат колата, ако липсва вторият комплект ключове.

Официална сервизна история

Приятен бонус за купувача и възможна причина за увеличаване на цената от страна на продавача е потвърждение на сервизната история със списък на подменените части, предоставяне на ремонтни услуги.

Допълнителен комплект гуми

Гумите в добро състояние са плюс при продажба. Зимният комплект може значително да увеличи цената, ако бъде допълнен с дискове. Алуминиеви джанти ще увеличат цената незначително - малко вероятно е да се възстановят напълно разходите. Но такова допълнение към цялостния дизайн ще привлече вниманието.

Тунинг

Допълнително монтирани спойлери, аерография и други елементи за изразяване на вашата индивидуалност могат да изплашат потенциалния купувач. Няма толкова много любители на необикновените дизайнерски решения, така че няма да е възможно бързо да се продаде такава кола.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

На кого е кръстено международното летище в Мюнхен?

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com