Как да разберем дали ни подслушват с тези 7 кода

53781
Как да разберем дали ни подслушват с тези 7 кода
Снимка: iStock

Много от вас обичат да гледат шпионски филми и такива, които се развиват екшън действия. В такива моменти всеки си представя какво би било, ако е шпионин. На пръв поглед изглежда, че екипировката на шпионите е плод на въображение на сценаристите и няма нищо общо с действителността. Това обаче не е съвсем вярно.

С кодовете, които ще посочим в следващите редове, можете да проверите дали някой ви подслушва или получава вашите обаждания.

1.  *#06# - с този код можете да откриете уникалния номер на телефона си. Той е познат и като IMEI номер.

2.  *#21# - с тази комбинация ще ви се покаже към кои номера се пренасочват обажданията ви. По този начин ще разберете дали някой друг ги получава в същото време, по което и вие и дали реално слуша какво си говорите.

Кои са най-новите телефонни измами, за които да внимаваме?

3.  *#62# - тази комбинация пък ще ви покаже номерът, на който препращате входящите повиквания. Той може да бъде друг ваш личен или пък някой страничен. Ако се сигурни, че сте не сте задали тази команда, но все нещо ви гложди, че не само вие получавате обажданията си. Е, крайно време да сложите край на тези съмнения. Проверете номера, който ви подслушва!

4.  ##002# - този код вече ви помага да пренасочите обажданията само към себе си, тоест спира препращането към други номера. Ако сте открили, че някой друг получава обажданията ви, без да познавате номера и не сте наредили вие това препращане.

5.  *#30# - с този код можете да разберете кой ви търси. Информацията е базова и евентуално име на входящото повикване. Ако нямате познати от страната, в която идва, то може просто да не вдигате. Повечето измамници звънят от чужди номера в чужбина и при вдигане се натрупва огромна сметка. Операторите в този случай нищо не могат да направят, защото вие сте вдигнали телефона. Хубаво е преди да вдигнете, да проверите непознатия номер.

Нова телефонна измама: Извършителите се представят за банкови служители

6.  *#33# - този код ви позволява да видите кой е блокирал номера ви за изходящи услуги. Такива са SMS-ите, обажданията и други подобни. Друг начин да разберете дали даден номер ви е блокира е невъзможността да му се обадите или обажданията ви да се пренасочват към гласовата поща. Обикновено това се случва при ограничаване на обажданията.

7.  *#43# - този код ще ви покаже дали някой номер или по-скоро този, когото търсите ви е поставил на режим изчакване. Така ще знаете защо не се вдига или пък защо нямате връзка с даден човек.

С тези кодове можете да разберете до някъде дали нещо се случва с телефона ви и дали някой наистина ви подслушва. Разбира се, това не е напълно достоверна информация, но при съмнение можете да вземете мерки, така че да ограничите достъпа до телефона си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com