?Как да се ободрите, ако не сте спали изобщо?

1184
?Как да се ободрите, ако не сте спали изобщо?
Снимка: iStock

Безсънните нощи могат да ни накарат да се чувстваме изтощени, раздразнителни и направо нещастни. Има обаче няколко ефективни стратегии, с които да се ободрите и да се ориентирате в деня след безсънна нощ. Тези съвети могат да ви помогнат да си възвърнете енергията, да подобрите настроението си и да преминете през деня с позитивна нагласа.

На първо място хидратацията играе решаваща роля в борбата с последиците от недоспиването. Започнете деня си, като изпиете чаша вода, за да рехидратирате тялото си. Дехидратацията може да засили чувството на умора, така че поддържането на подходящи нива на хидратация е от съществено значение за повишаване на енергията ви.

Друг ключов елемент за съживяване след безсънна нощ е храненето. Заредете тялото си с балансирана закуска, която включва сложни въглехидрати, протеини и здравословни мазнини. Храни като пълнозърнести храни, яйца и плодове могат да осигурят устойчива енергия през целия ден. Избягвайте да разчитате на сладки закуски или прекомерно количество кофеин, тъй като те могат да доведат до спад на енергията по-късно.

Направи тези неща сега, за да избегнеш пролетната умора

Упражненията са мощно средство за подобряване на настроението и нивата на енергия. Включете се в кратка, ободряваща тренировка, за да стимулирате тялото си и да освободите ендорфини. Не е задължително това да бъде интензивна тренировка във фитнес залата; достатъчна е бърза разходка, няколко минути разтягане или бърза домашна тренировка. Физическата активност повишава бдителността и може да помогне да се противодейства на последиците от липсата на сън.

Кратките почивки през деня също могат да допринесат за подобряване на настроението ви. Излезте навън, за да подишате свеж въздух, изложете се на естествена светлина и позволете на ума си временно да се откъсне от предизвикателствата на деня. Кратките почивки могат да предотвратят монотонността и да освежат съзнанието ви, като улеснят съсредоточаването и позитивността ви.

Позитивните утвърждения и техниките за осъзнатост могат да бъдат мощни съюзници за подобряване на настроението ви. Напомняйте си, че тази липса на сън е временна и че имате сили да я преодолеете. Практикувайте дълбоко дишане или медитация, за да успокоите ума си и да намалите стреса. Позитивното говорене за себе си може да противодейства на негативните мисли и да подобри цялостното ви психическо състояние.

Постоянна умора - как да си възвърнете енергията

Поддържането на чувството за хумор може да бъде изненадващо ефективна стратегия за подобряване на настроението ви. Откривайте моменти на лекота през деня, независимо дали става въпрос за забавно видео, лек разговор или припомняне на хумористичен спомен. Смехът предизвиква отделянето на ендорфини, които насърчават чувството на радост и благополучие.

И накрая, помислете за промяна на очакванията си за деня. Признайте, че производителността и енергийните ви нива може да не са на върха си, и дайте приоритет на основните задачи. Поставяйте си реалистични цели и не бъдете прекалено строги към себе си, ако не успеете да изпълните всичко от списъка със задачи. Като управлявате очакванията си, ще намалите стреса и ще се справите по-лесно с предизвикателствата на недоспалия ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com