Как да си включа телефона, без да натискам копчето?

27562
Как да си включа телефона, без да натискам копчето?
Снимка: iStock

Смартфонът се е превърнал до такава степен в неразделна част от живота ни и по отношение на социалните контакти и личните отношения, и по отношение на работата, че сме зависими от телефона си, а много хора преживяват стрес или депресивни разстройства, ако останат без мобилното си устройство дори за няколко часа. Една от най-притеснителните ситуации, които потребителите определят като такава, е невъзможността да включат телефона си поради повреда на копчето му.

Бързаме да ви успокоим, че това далеч не е краят на света и дори не е краят на телефона ви. Потърсихме за вас отговора на въпроса „Как да си включа телефона, без да натискам копчето?“ Това се оказва напълно възможна и лесна задача, ако знаете тайните трикове, които работят и които ще ви спасят от стреса да останете часове или дни без мобилното си устройство.

Как да почистим надраскан дисплей на телефон – ще бъде като нов

Как да си включа телефона, без да натискам копчето, ако е напълно изключен?

Представете си следния сценарий – копчето, с което включвате телефона си, не работи, имате спешна нужда от устройството, за да проведете важен разговор или очаквате изключително важно обаждане. Липсата на работещ телефон днес се възприема като голям проблем и наистина може да се окаже такъв за бизнеса ви – пропуснати клиенти и ползи, провалена голяма сделка.

Преди да се втурнете към първия магазин, за да закупите нов телефон, тъй като не може да си позволите да изчакате ремонта на копчето си без мобилно устройство в продължение на няколко дни, изпробвайте този трик за включване на слушалката, когато копчето е развалено. Подчертаваме, че това работи при Android смартфона, но нищо не пречи да изпробвате дали няма да спаси и друг телефон. И така как да си включа телефона, без да натискам копчето? Лесно е, дори да е на напълно изключен телефонът ви, а не просто „заспал“. Натиснете двете копчета за регулиране на звука и задръжте така известно време. Значителен процент от телефоните реагират на тази комбинация и се включват. Същото важи и за комбинацията между копчето за звука и „home“. Ако предходната комбинация не е сработила, то тази е успешна при почти всички смартфони.

Ето защо телефонът трябва да бъде поставен с дисплея надолу

Как да си включа телефона, без да натискам копчето, ако устройството е в „спящ“ режим ?

Телефонът ви е заспал, копчето не действа и не може да се появи екранът? Тук задачата ви е много по-лесна. Включете го в зарядното устройство. Той ще реагира и екранът ви ще се появи. В случай, че зарядното не е пред вас или този трик се окаже безпомощен при вашия модел телефон, помолете някой да ви набере.

Веднага, щом получите входящо обаждане, телефонът ще се събуди и ще можете да достъпите както екрана, така и менюто си. Не пропускайте да премахнете автоматичното заключване на телефона, за да не се налага малко по-късно да се справяте със същия проблем. Премахвайки всякакви автоматични заспивания и заключвания, съвсем естествено имайте предвид, че трябва да внимавате телефонът ви да не започне да набира номера в чантата или джоба ви, тъй като няма да е заключен. Но това е по-малък проблем от този да не може да достъпите менюто си.

Как да си включа телефона, без да натискам копчето – иновативно решение с приложение

Докато телефонът ви е отключен и имате достъп до менюто може да си изтеглите и приложение, което е специално създадено и предназначено за включване на телефона, без да се използват копчетата му. Проверете и изберете най-подходящото за вас приложение, с което проблемът ви е трайно решен, дори да не проработи въпросното копче за включване никога повече.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com