Как да почистим надраскан дисплей на телефон – ще бъде като нов

28212
Как да почистим надраскан дисплей на телефон – ще бъде като нов
Снимка: iStock/Guliver

Ако сте пропуснали да предпазите дисплея на смартфона си с протектор или специален калъф, най-вероятно вече берете плодовете на този свой пропуск и повърхността му е на кратери, подобно на Луната.

Драскотините върху дисплея на телефона са често срещан козметичен дефект, причинен от остри предмети, с който телефонът е бил в контакт, изпускане на устройството, хаотичното му търкаляне из дамската чанта, джоба или друго механично въздействие. Дори уличният прах, пясъкът на плажа или обиците на ушите ви могат да повредят дисплея и да го надраскат.

Особено чувствителни са сензорните екрани, които изискват и повече грижа от ваша страна, тъй като боравенето с пръсти при наличието на маникюр си е риск за дисплея ви. Повечето хора преглъщат неприятния резултат и драскотините, тъй като считат, че те не могат да бъдат премахнати. Оказва се възможно да почистим надраскан дисплей на телефон в повечето случаи и то с прилагането на лесни домашни трикове, които не костват особени средства и усилия. Споделяме ги с вас.

5 начина да почистим надраскан дисплей на телефон, които доказано работят

1. Малките тайни на пастата за зъби

Пастата за зъби почиства не само петната от емайла ви и възстановява дребни драскотини върху него, тя се оказва чудесно средство за възстановяване на дисплея на телефона ви и минимизиране на драскотините. Необходими са ви паста за зъби и памук. Въоръжете се с търпение, тъй като трябва да триете засегнатите места по екрана с памук, напоен с пастата, поне 10-тина минути. Избърсвате със суха кърпа и може да се насладите на магията, случила се пред очите ви – фините линии са заличени, по-фрапиращи драскотини – минимизирани, а екранът сияе като нов.

Ето защо телефонът трябва да бъде поставен с дисплея надолу

2. Откраднато от автомобила ви

Ако имате паста за премахване на драскотини от любимото ви возило, споделете я с телефона си. По начина, по който тя се справя с премахването на драскотини от повърхността на автомобилното покритие, действа и върху дисплея на телефона ви. Внимавайте с количеството, все пак е екран, а не автомобил. Всичко друго като приложение е посочено на опаковката на избрания от вас продукт. Следвайте инструкциите и ще откриете тайната как да почистим надраскан дисплей на телефон.

3. Тайна от кухнята

Добрата стара сода за хляб, с която освен че готвим, често търкаме фуги, банята, избелваме петна, се оказва идеално средство и когато се чудим как да почистим надраскан дисплей на телефон. Содата се смесва с водичка, докато се получи кашичка, нанася се с мека кърпа върху драскотините и се трие. Забърсва се и сте готови – драскотините са минимизирани, а при по-малки размери и при повече късмет – и заличени.

Каква е разликата между смартфон и мобилен телефон – предимства и недостатъци

4. Бюти помощник

Някои дами споделят, че безцветните топ лакове за нокти вършат чудеса не само с маникюра им, но и с дисплея на телефона. Не можем да се закълнем в този трик, поради което изпробването му е на ваша отговорност. Споделете резултата, ще е от полза за всички.

5. Тежка артилерия

Ако нищо от домашните методи не проработи, допитайте се до сервизите. Предлагат се полиращи гелове, създадени специално за целта, които в определени случаи съумяват да премахнат всякакви драскотини.

За да съхраните постигнатите резултати, въоръжете телефона си с протектор. Колкото по-висока е цената му, толкова по-качествен е обикновено, но това не е задължително условие. Във всеки случай и най-евтиният протектор ще ви свърши по-добра работа от това да оставите дисплея гол. Никога не може да бъдете сигурни, че ще съумеете да се справите с получените драскотини с приложени трикове, а и не е гаранция, че екранът няма да се счупи. Не рискувайте, защитете мобилния си помощник.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com