Как да слеете почивните дни през 2023-та, за да вземете максимума от своята отпуска?

3468
Как да слеете почивните дни през 2023-та, за да вземете максимума от своята отпуска?
Снимка: https://photobaby.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8

Знаем, че може би някои от вас още не са се върнали в офиса, но е добре да планувате как да ползвате своята отпуска по начин, който да ви даде максимум почивни дни. През 2023-та опциите не са толкова много и колкото по-рано предвидите своите планове, толкова по-голям шанс имате да изпреварите колегите в пускането на отпуски за желаните от вас дати. Вижте кои са месеците, в които може да съчетаете своята отпуска с почивни дни. 

Февруари

Първите три дни на февруари са неучебни, но не и неработни. Падат се сряда, четвъртък и петък и ако искате да заведете някъде децата си може да си пуснете отпуска тогава. В комбинация със събота и неделя това ви дава пет прекрасни дни за една чудна зимна семейна ваканция. 

Почивка без отравяне: 5 правила за безопасна почивка

Март

Трети март тази година се пада в петък, което автоматично значи дълъг уикенд. Ако искате може да пуснете 1-ви и 2-ри март, за да направите пет почивни дни. Една тематична възрожденска обиколка на места из България като Велико Търново, Копривщица и други свързани с нашата история може да се впише във вашите планове. 

Април

Тази година Великден е в средата на април, а почивните дни обхващат две седмици. Официалната почивка е от 14.04 (петък) до 17.04 (понеделник). Неучебните дни започват от 10-ти април, така че ако планувате семейна ваканция може да пуснете отпуската си още тогава и да имате цяла седмица, за да се насладите на празника. Или пък на някое пътуване. 

Как да изберем правилното място за лятната почивка?

Май

Първата седмица на май е идеалното време да си пуснете отпуска. Първи май е неработен ден, а понеже шести се пада в събота, то и осми май (понеделникът след това) е почивен ден. Можете да пуснете своята отпуска в дните от втори до пети (включително), за да сте напълно свободни в периода 29.04 - 08.05. Също така в края на месеца 24-ти май се пада сряда, което е почивен ден. Ако си пуснете 24-ти и 25-ти ще имате прекрасен повод да се радвате на много дълъг уикенд, който може да съчетаете с първото море в Гърция за новия летен сезон. 

Септември

В септември има два големи национални празника, на които почиваме. Шести септември е в средата на седмицата (сряда) и това ще ви позволи да си пуснете отпуска в четвъртък и петък, за да направите един приятен дълъг уикенд (подобно на идеята ни за май). 22-ри септември е петък, така че там ще имате шанс за дълъг уикенд (идентично с трети март).  

Разбира се, има и много други начини да комбинирате своите почивни дни с отпуска, за да се насладите на повече свободно време за вас и вашите близки. Пожелаваме ви да го прекарате по най-добрия и пълноценен начин!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога се меси козунак за Великден?

Направете това с яйцата, за да е жълт и пухкав козунакът

Разпети петък 2024 - традиции и обичаи

Какво се прави със старото яйце от Великден?

Колко пъти трябва да втаса тестото за козунака, за да е мек и пухкав

Как да сварим яйца за Великден?

Колко време се варят яйца за Великден?

Стихотворение за 2 май 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 2 май 2024

Таро хороскоп за 2 май 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно