X
 
 

Как действа Синдромът на разбитото сърце

15295 0
photo of Как действа Синдромът на разбитото сърце
Снимка: iStock/Guliver
Известно е, че силната мъка може да нанесе реална вреда на сърцето (Синдром на разбитото сърце.) Сега учените изглежда са открили какъв е механизмът на явлението, пише BBC. По своите симптоми Синдромът много прилича на сърдечен пристъп - появява се задух и болка в гърдите, макар да няма блокаж на съдовете има отслабване на сърдечния мускул.

Състоянието може да премине само след няколко дни след стресовото събитие, но понякога са нужни седмици и дори месеци. Има случаи, когато синдромът на разбитото сърце причинява и смърт. По време на последните проучвания учените са стигнали до извода, че тайната за това се крие не в сърцето, а в главния мозък, тъй като именно той отговаря за обработването на емоционалната информация. 

Дневен хороскоп за 7 март

Овен Този четвъртък е добър ден за финансови операции. Сега смело може да правите вложения, след като добре сте проучили условия и рис...

В изследването си учените са направили сканиране на мозъка на 15 души със синдрома и на 39 здрави хора. Оказва се, че при хората със Синдром на разбитото сърце има по-слаба връзка между зоните на мозъка, свързани с контрола на емоциите и несъзнателните реакции на тялото, като сърцебиенето. Смята се, че тези две зони контролират отговора на тялото при стрес. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 3 от 5. Гласували общо: 3 потребители
missing image
Седмичен хороскоп за 19-25 август

Овен Това е седмица, в която да не се претоварвате. Възможно е да се наложи да поемете чужди задължения за известно време, но се договорете за срок,...