Как кафето може да ни помогне да ускорим растежа на косата и да спрем косопада?

6927
Как кафето може да ни помогне да ускорим растежа на косата и да спрем косопада?
Снимка: iStock

Отпиването на хубаво кафе е удоволствие, на което е невъзможно да се устои: ароматна, интензивна, обгръщаща, чашата ни придружава от събуждането до края на обилното хранене за деня, дори ни помага да храносмиламе.

Въпреки това качествата на кафето и по-специално на съдържащия се в него кофеин не се ограничават само до това.

Последните проучвания твърдят, че кафето е не само енергизатор, способен да ни даде тонус и концентрация дори в най-уморителните дни, но би стимулирало растежа на космените луковици, като по този начин се превръща в валиден съюзник и за тези, които се борят с косопада.

Ефектът върху растежа на косата всъщност е открит в множество секторни проучвания: кофеинът, действащ директно върху луковицата на косъма, би действал като нещо като естествен будилник, който би накарал луковицата да работи по-усилено, увеличавайки дължината на косата в пъти по-кратко време.

Морската вода и косата - какво трябва да знаем!

Възможно е да се засили растежа на косата чрез използване на маски или изплаквания на основата на кафе, които могат да се приготвят лесно у дома.

Ще бъде достатъчно да смесите две супени лъжици утайка от кафе и екстра върджин зехтин, подхранващ и ревитализиращ, в необходимото количество, така че да се образува хомогенен крем, който да се разпредели равномерно по дължината на косата.

Просто го оставете да действа около двадесет минути, като разпределите така получената смес по цялата коса и след това изплакнете.

Тази маска не само ще бъде полезна за стимулиране на космените луковици, като по този начин ускорява растежа на косата, но ще помогне на страдащите от пърхот да подобрят външния вид на косата си, правейки я по-блестяща.

Ако нямате достатъчно време да се посветите на гореописаното лечение, но все пак искате да изпитате изключителния ефект на кафето върху растежа на косата, няма проблем!

Как да добавим повече обем на тънката коса?

Можете да използвате кафето за изплакване на косата в края на обичайния шампоан, като внимавате да масажирате скалпа със студената напитка, за да позволите на луковицата на косъма да се наслади на енергизиращия ефект, който кафето естествено притежава.

Чрез въвеждането на тези процедури в нашата рутина за красота, ние също бихме могли да се насладим на прекрасните естествени отражения, които кафето ще даде на цялата коса: кестенявата коса ще се възползва най-много, придобивайки топли отражения, без риск от потъмняване на косата.

Въпреки че маските и изплакванията на базата на кафе са напълно естествени, добре е да направите тест за поносимост върху кожата, преди да продължите с въпросните процедури, като поставите малко количество от продукта върху ръката, оставете да подейства около десет минути и след това изплакнете. Ако след двадесет и четири часа кожата не е червена или сърбяща, можете да продължите с прилагането на кафе върху косата в пълна безопасност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com