Как да добавим повече обем на тънката коса?

8693
Как да добавим повече обем на тънката коса?
Снимка: terribileclaudio / Pixabay

Всички момичета се гордеят с гъстата си коса. Някои имат природно гъста коса, а други трябва усърдно да се грижат за нея и за поддържането на обема й. Как да придадем обем на тънката коса?

Правилният шампоан

Ако различни средства не помогнат да направите косата си по-гъста и обемна, тогава остава само да придадете визуален обем на косата. Много шампоани предлагат да се справят с тази задача. Ако се вгледате по-отблизо в избора на почистващи препарати за коса, ще забележите, че има много шампоани и балсами за придаване на обем. За да изберете наистина ефективно средство, трябва да обърнете внимание и на вида на косата. Повечето шампоани за обем съдържат мая.

Кръгла четка за обемно оформяне

Само изсушаването на косата със сешоар не е достатъчно, за да и придадете обем. Сешоарът придава допълнителна пухкавост, но този приятен бонус има краткотраен ефект. След ветровито време буйните къдрици отново се превръщат в тънки кичури. За да придадете обем на косата си чрез използването на сешоар, ще ви трябва кръгла четка с възможно най-голям диаметър. С нейна помощ късата коса бързо придобива обем. При сушене на косата е необходимо да повдигнете всеки кичур с гребен и да го изсушите в самите корени. Кръглите гребени и четки са най-добре избрани с естествен косъм. Това гарантира допълнителна защита на косата при използването им.

5 лесни трика за по-бляскава коса през лятото

Маши с велкро

Някои момичета не успяват да стилизират с кръгла четка или просто нямат достатъчно време да изсушат всеки кичур. Тогава велкро машите ще бъдат чудесен помощник в придаването на обем на косата. Те също трябва да са големи. Тези маши се навиват на мокра коса. Необходимо е да действате внимателно и да навиете кичура равномерно върху вече усуканата коса. Това предупреждение ще помогне в края спокойно да развиете нишките, без да заплитате къдриците. Можете също така да не увиете цялата коса, а да поставите велкро в корените на косата. След това трябва да го изсушите със сешоар и да разрошите къдриците. По желание може да поръсите леко с лак за коса.

Компетентен избор на стилизиращи продукти

Винаги избирайте стилизиращи продукти въз основа на текстурата на вашата коса. Ако са тънки и се нуждаят от обем, не е необходимо да използвате лекарства, които правят нишките по-тежки. Гелообразните продукти, маслата определено не са подходящи за такава коса. Направете избор в полза на пени, мусове, спрейове, те са доста леки.

Правилно нанасяне на балсам

Използването на балсам също може визуално да влоши състоянието на косата, ако се използва неправилно. Например, ако нанесете продукта върху корените, кичурите ви  ще се замърсят много бързо. Твърде гладката коса в корените е голяма грешка. Ако искате да добавите пищност към кичурите - използвайте маски и балсами само на върховете и на косата по дължината им, зоната на корените трябва да се избягва!

Не допускайте тези 7 грешки при тънка коса

Сушене на косата с главата надолу

Друга грешка е използването на четкане при сушене на косата  от самите корени. За да направите косата си по-плътна, наклонете главата си надолу и изсушете косата си в това положение. В този случай въздухът от сешоара се насочва към корените - повдигайки ги. Много проста и ефективна процедура, която не изисква специални умения.

Използвайте сух шампоан

Сухите шампоани не само помагат за бързото почистване на косата без измиване, но и идеално оформят обема. Понякога косата се омазнява твърде бързо, в този случай си струва да си купите сух шампоан. Той ще абсорбира омазнаването, ще направи косата по-плътна и ще я повдигне в корените.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com