Как най-лесно се шпакловат стени?

8249
Как най-лесно се шпакловат стени?
Снимка: iStock

Шпакловката е една от най-разпространените строителни операции. Мазилката ви позволява да изравните стената и да подготвите основата за последващо довършване.

Преди да започнете да шпакловате повърхността, трябва да изберете най-добрата опция за шпакловка за вашето покритие. Всъщност днес строителният пазар може да ви предложи голямо разнообразие от такива довършителни материали. Не толкова отдавна маслените лепилни материали бяха много популярни, но днес се предпочита шпакловка, която се прави на базата на водни дисперсии. Маслено-лепилните смеси са направени на базата на изсушаващо масло, където такива смеси имат странични ефекти в използваното помещение - това са вредни за здравето изпарения.

Втората версия на шпакловка за стени е екологична, което означава, че не е страшно да се използва за довършване на апартамент или къща в Минск. Повечето от смесите се представят на пазара в сухо състояние. Просто добавете вода и омесете. Ще получите необходимия материал за по-нататъшна работа.

Трябва също така да се каже, че има шпакловки, които имат акрилна основа. Такива смеси се използват за довършване на външни стени, поради техния състав.

Кое е най-доброто време през годината за ремонти в дома ви?

Подготовка на основата

Подготовката на основата започва с почистване на повърхността. Прах, мръсотия и следи от мазнина трябва да бъдат отстранени от покритието. Парчета хоросан върху тухла и висулки върху бетона трябва да бъдат премахнати с шпатула. Дефектите създават допълнителни неравности. Металните елементи трябва да бъдат почистени от корозия.

Когато работите върху измазана стена, не забравяйте да почукате повърхността, за да видите дали има празнини. От удара стената издава характерен звук, майсторите обикновено казват, че мазилката е куха.

Поставянето на свеж хоросан върху стара мазилка с кухини не се препоръчва, в бъдеще това покритието може да падне. Мазилката, която „бълбука“, трябва да се отстрани.

Първо трябва да проверите стената за капки, за това трябва да вземете дълъг нивелир и да го прикрепите към стената. Нивелира не трябва да пада върху остатъците от стария хоросан, които стърчат силно от стената, когато бъдат открити, те трябва да бъдат съборени.

Колко струва един цялостен ремонт на баня?

Необходимо е да използвате нивелира в различни посоки, за да разберете къде е най-изпъкналата точка на стената.

Ако имате лазерно ниво, цялата работа ще бъде много по-лесна. Лазерната маркировка се поставя на разстояние 5 см от стената. На него ще изравним маяци.

Преди полагането на мазилката трябва да се грундира, същото трябва да се направи и преди полагането на мазилката върху останалата част от стената.

За порести повърхности се използва филмообразуващ грунд, за насипни материали се използват грундове с дълбоко проникване. Гладките покрития, от които изтича хоросанът, се грундират с бетонов разтвор.

За да получите ъгъл от 90 градуса, трябва да прикрепите квадрат към лазерната маркировка, след което да преместите лазера от другата страна на квадрата. Съотношението на винтовете към лазерната равнина трябва да бъде същото като на перпендикулярната стена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Ползите и вредите от газираната вода - можете ли да я пиете всеки ден

Желязната лейди: 4 начина да спечелите сърцето на жената Скорпион

Как да балансирате между връзката с партньора и приятелите си

Ново начало: Как да смените професията, ако сте на 30, 40 или 50 години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?
Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Какво да направите, ако приятелят ви е достатъчно голям, но може да ви бъде баща? Приятели и роднини те гледат накриво, защото гаджето ти е по-близо...