Какво да правим със старата пералня - ТОП идеи

34451
Какво да правим със старата пералня - ТОП идеи
Снимка: iStock/Guliver

В случай, че пералнята ви е повредена и не подлежи на ремонт, не се отчайвайте – старите уреди могат да послужат още дълги години. Не е задължително да я изхвърляте на сметището или да предавате за рециклиране.

От старата пералня може да създадете много необичайни неща, декорации или да дадете втори шанс за нов живот.

Ето какво да правим със старата пералня - ТОП идеи

Дайте нов живот на стария мотор (ако работи правилно). За целта използвайте повредения вече барабан, изработен от висококачествен метал, врати с удароустойчиво стъкло и дори корпусът. Не разпилявайте различните малки конструктивни елементи. Те могат да влязат в употреба.

В ежедневието ще ви трябват и пружините, и лагерът, и скобите. Не си и помисляйте, че няма да можете да се справите със задачата. Основната ви цел е стриктното спазване на инструкциите.

Бетонобъркачка

Ако сте имали машина под формата на цилиндър (второто й име е „бъчва“), тогава може лесно да я трансформирате в ултракомпактен бетонобъркач. Може да е трудно да създадете такъв агрегат, но следвайки точния алгоритъм на действията ще постигнете успех: Извадете активатора на машината.

Профилактика на пералнята – нужно е!

На негово място инсталирайте специални остриета, които ще пречат на бетона в бъдеще. По-добре е да ги направите от метален лист след рязане и заваряване.

В крайна сметка остриетата трябва да са U-образни и също така да имат дебелина от половин сантиметър.

Сега трябва да решите дали да смените двигателя. Препоръчително е да надстроите двигателя, ако трябва да работите с големи обеми.

Поставете скоростната кутия на мястото на ремъчната предавка. По този начин реално може да се намали честотата на оборотите.

Мелничка - точилка

Обърнете внимание на двигателя на това устройство. Ако все още работи нормално, тогава мощността му ще е достатъчна за функционирането на мелницата. На първо място, трябва да направите специална дюза, където след това да прикрепите шлифовъчния диск. Сега вашите ножове и други инструменти винаги ще са най-остри. Не забравяйте, че ще ви трябва основа (използвайте дебело парче дърво). Може да инсталирате адаптера на вала, където да са поставени режещите и шлифовъчните колела. Прикрепете машината с метални скоби. Някои с повече опит могат да направят и струг, използвайки двигателя на старата пералня машина.

Вашата пералня ще живее с години по-дълго с този лесен трик

Барбекю

Ако вашето семейство и приятели обожават вкусната храна, тогава просто трябва да добавите едно такова барбекю у дома. Месото и рибата вече ще са лесни за приготвяне! Основата за новия дизайн е барабанът. Увийте го с метален лист, за да запушите всякакви дупки. След това изрежете вратата и пробийте дупка за дим в горната част на резервоара. Последният важен елемент ще е инсталирането на металната скара.

Умивалник

Ако сте занесли пералнята си на село, то от нея може да излезе отлична мивка. Основното условие е правилното използване на стария барабан.

Херметичен прозорец

Предвид, че прозорецът на пералнята е напълно херметичен, от него ще излезе отличен прозорец. Опитайте се да изрежете подходящ отвор в рамката и след това затегнете стабилно вратите. Подобна вратичка или прозорец може да ви потрябва за много нестандартни места.

Масичка за кафе

Вземете барабан, за да преобразите дизайна на вашия апартамент. Прикрепете стоманени пръти към частите на пералната машина и фиксирайте стъкления плот върху него. В самия барабан трябва да поставите подсветка. По подобен начин може да се направят още: нощно шкафче, тоалетка или стол.

Цветна леха

Барабанът може да се използва като уникално цветно легло или ограничител на развитието на храстите. Най-добре е да украсите с невероятен декор. Този елемент с фрагменти от керамични плочки ще изглежда прекрасно във веки двор или градина.

Полилей

Висящ полилей от барабан ще е отличен елемент на декора. За целта прикрепете здраво устройството и след това го допълнете с проводник с гнездо и крушка.

Внимание! Поставете барабана на статив, за да получите страхотна подова лампа.

Колко прах се слага в пералнята - не допускайте повече грешки

Печка

Ако искате да направите печка на дърва, следвайте тези стъпки:

  • Прикрепете крака към барабана.
  • Подгответе тръби с малък диаметър, които ще са отлична опора.
  • Завийте ги с болтове, а също и заварете фитингите.
  • Добре е да се знае, че подобно нещо издържа на екстремни температури.

Скара

Процесът на приготвяне на скара е много подобен на приготвянето на барбекю. Единствената разлика е двигателят, който трябва да бъде монтиран в страничния капак.

Дърварник

Лесно може да изрежете част от предната страна на барабана и да монтирате крака. В кръглата зона с отвор от барабана наредете трупчета цели или ¼ нарязани дърва. Такова устройство ще е най-добре да служи като декорация около камина или печка у дома.

Къщичка за куче

Вратата на пералнята може да е прикрепена към основната конструкция. Така надеждно ще изолирате кучето от гостите или ще го предпазите от силни студове. Не забравяйте да направите малки дупки в тялото на кучешката къща (която е основата на пералнята машина). Подобна къщичка ще е добро решение, а животното няма да се задуши, защото в пространството ще влиза достатъчно въздух дори вратичката да е затворена.

В заключение:

Сами виждате варианти за аранжировки със старта пералня и всяка една част от нея има много. Достатъчно е да включите въображението си и да започнете сами да творите!

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com