Какво е най-добре да се подарява на абитуриент

26727
Какво е най-добре да се подарява на абитуриент
Снимка: iStock/Guliver

Бижутата, дрехите и аксесоарите продължават да са в списъка с подаръци, които не трябва да се дават. Рискът от грешка е твърде голям, защото е невъзможно да се предвиди със сигурност дали закупеният артикул ще се хареса.

Изключения обаче са възможни: например, ако един от абитуриентите създава бижута, парфюми или други дизайнерски артикули със собствените си ръце. В този случай такъв подарък е приемлив - под формата на личен подарък от създателя.

Някога комплектите се смятаха за достоен и солиден подарък, но днес дори набор от съдове от модерно дизайнерско студио или историческа порцеланова фабрика може да не предизвика голямо страхопочитание. Всеки дом има свой собствен стил, всеки човек има свой вкус. Същото правило важи и за домашния текстил, интериорните декорации и спалното бельо.

Категорично е неприемливо да давате на учител алкохол, въпреки че бутилка първокласно вино или уиски се счита за универсален подарък, който може да бъде представен дори на непознат. Учителят обаче може да намери подобен жест за обиден и да развали празничното настроение.

12 неща, които абитуриентите не знаят

Идеи за символични подаръци:

·         кожени ключодържатели с надпис „Отваряне на всяка врата“ или „Няма заключени врати по пътя към щастието“;

·         книги с мъдри цитати за живота и успеха;

·         флашки с гравирани или отпечатани имена и година на завършване;

·         ключодържатели или висулки под формата на символични ключове към бъдещето;

·         „предсказания“: може да са китайски бисквитки с бележки, лотария. Разбира се, всички „предсказания“ трябва да са положителни и вдъхновяващи;

·         възглавници за пътуване с надписи („Бъдещето пристигна“, „Пътят е отворен“ и др.);

·         скицници или бележници и комплекти химикалки или моливи с гравирани имена и фразата „Създайте и напишете своята история“;

·         сувенирни чинии или чаши с училищни символи или вдъхновяващ цитат. Можете да поставите колажи от училищни снимки върху чашите;

·         еднакви маркови тениски - с училищна символика или иронични.

Подаръци с практично приложение

Полезните подаръци могат да бъдат алтернатива на символичните или да действат като допълнение. Родителите могат да изберат нещо, което ще помогне в по-нататъшното обучение и организиране на живота и ще им позволи да започнат да печелят първите си пари. Следователно практичният подарък може да бъде свързан не с бъдеща професия, а с любимо хоби.

Има и универсални опции, които ще ви позволят да изпълнявате различни задачи. Във всеки случай, когато избирате подарък за дипломиране на детето си, родителите трябва да се вслушат в неговото мнение.

Завладяваща книга с висококачествена подвързия продължава да се счита за един от идеалните подаръци. Особено ценни, разбира се, са редките екземпляри, които не се намират лесно.

Друга чудесна идея за подарък е книга, подписана от любимия ви съвременен автор. Много издателства провеждат подобни промоции и можете да получите информация, че издание с автограф се продава от официални издания и дори от социалните мрежи на писатели.

Най-страхотните пожелания за абитуриенти

Лаптоп или таблет

В съвременния свят е трудно да си представим по-практичен подарък от таблет или лаптоп. Но тук също е важно да не правите грешка с избора. Трябва предварително да вземете решение за модела и да проучите характеристиките, които ще отговорят на вашите реални нужди.

Ако в бъдеще възпитаник ще трябва да работи с текстове, таблици или илюстрации, изборът трябва да бъде лаптоп. Таблетът е подходящ и за комуникация, обработка на съдържание и забавление - той е компактен, тежи по-малко, удобен е за носене със себе си, а при необходимост за повечето модели можете да закупите клавиатура и стойка. Можете също да разгледате лаптоп като среден вариант.

Препоръчително е да закупите необходимите слушалки: мишка, камера, високоговорители. Ще бъде полезна покупка за студент, а лицензираният софтуер ще бъде допълнителен подарък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Диетолози разкриха дали е полезно да се ядат плодове на закуска

Виц за добро утро: Срещнали се

Вечно стихотворение от Петя Дубарова

Любовен съвет за всяка зодия за 16 юни

Таро хороскоп за 16 юни 2024

Каква е причината за събуждане по едно и също време всяка вечер

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 юни /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 16 юни /валутен калкулатор/

Как да премахнете миризмата от пералнята?

7 неща, които не трябва да се дават назаем дори на любими хора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Диетолози разкриха дали е полезно да се ядат плодове на закуска
Диетолози разкриха дали е полезно да се ядат плодове на закуска

На закуската трябва да се обърне достатъчно внимание. От правилната сутрешна закуска зависят доброто здраве и настроението през целия ден. Експертите...