Камъните, които успокояват и премахват тревожността

3657
Камъните, които успокояват и премахват тревожността
Снимка: iStock

Безпокойството, тревожността, стресът - това са сред основните проблеми на днешното поколение. Те пораждат редица състояния, сред които паник атаки, бърнаути, депресия и т.н. В такива моменти човек започва да се замисля за своето здраве и се опитва да възвърне баланса и хармонията в живота си, като и спокойствието на ума, чрез различни методи и начини. 

Знаете ли обаче, че има и няколко камъни, които са известни с успокояващите си свойства? Те са ефективни и помагат за намаляване на безпокойствието и стреса в живота. Вижте кои са в следващите редове.

Какви камъни да носим според зодията

Аметист

Аметистът е известен със своите качества още в Древна Гърция. Той повлиява на настроението, а благодарение на всички изследвания и информацията, с която разполагаме днес, научаваме, че лилавият камък спомага при проблеми като безпокойство, тревожност, липса на концентрация и др. 

Този камък има влияние върху коронната чакра, като я балансира, премахва негативните енергии, засилва увереността и хармонията. Можем да го използваме за декорация вкъщи, да го използваме по време на медитация, да си вземем бижу с аметист и т.н.

Розов кварц

Красив и магичен камък, който свързваме най-вече с любовта. И не коя да е любов, а любовта към себе си. Розовият кварц ни спомага да се обичаме повече, да си съчувстваме и да се успокояваме. Служи успешно за утеха, насочване, увереност, откриване на правилния път. 

Розовият кварц може да се използва по различни начини в нашето ежедневие. От него се правят красиви бижута, помощници в грижата за себе си - хуа ша, ролери за лице и др. Масажите с подобни средства имат големи ползи за кожата и лицето ви.

Колко струват най-скъпите скъпоценни камъни в България?

Аквамарин

Аквамаринът внася спокойствие в дома и в душата ни. Свързваме го с водата и камъкът е известен и като “камък на русалките”. Има отлични успокояващи свойства върху безпокойството, прекомерния стрес, токсичността и повишава увереността ни. Ако преживявате трудна раздяла, експертите препоръчват да си набавите аквамарин. 

Камъка на русалките може да намерите под формата на бижу или като камък, който да използвате при медитация или да поставите близо до себе си, в дома си и др.

Тигрово око

Тигровото око ще се справи чудесно с елиминирането на стреса и напрежението, причинени от работа. За него се смята също, че засилва емоционалната ни сила, когато сме изправени пред трудности, раздели, взимане на важни решения или конфликтни ситуации. Така че този камък е чудесен избор не само за понижаване на безпокойството, но и за много други аспекти, свързани със стреса от нашия живот. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

С какво се храни шаранът?

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Как да запазите спокойствие, когато всичко около вас предизвиква стрес

С какво се храни синигерът?

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com