Кога се слага и украсява коледната елха - ето как да разберем

3196
Кога се слага и украсява коледната елха - ето как да разберем
Снимка: iStock

През месец декември започва цял цикъл от новогодишни празници, които продължават през януари. По това време всеки се опитва да почисти къщата, да я украси с новогодишен декор и да приготви празнични ястия.

Неизменен и постоянен атрибут на празненствата е зелената красавица - коледната елха. Кога е необходимо да поставите коледно дърво и има ли дни, когато е нежелателно да направите това.

Много хора вярват, че няма значение в кой ден и час ще поставите коледната си елха. Най-важното е фантазията, доброто настроение, положителните емоции, ароматният чай в чаша, миризмата на мандарини и до тези, с които се чувствате комфортно и спокойно. Основното нещо е романтиката.

Кога се слага и украсява коледната елха?

За да привлечете просперитет, трябва да поставите коледно дърво 5 декември, в навечерието на Никулден. А за децата ще бъде двойна радост: подаръци от Свети Никола и украса на новогодишната елха.

Украсете коледната елха в любимите цветове на Зеления дракон и спечелете благоволението му през 2024 г.

Ако искате да получите защита от проблеми през цялата година, тогава поставете коледно дърво на 22 декември, зимното слънцестоене. На тази дата денят е най-къс, а нощта – най-дълга. Започва нов жизнен цикъл и злият дух започва да отслабва. Продължителността на деня се увеличава. Затова, за да се предпазят от зли магии, те закачаха в къщите си елхови клонки.

Хората, които имат собствена градина или зеленчукова градина, могат да поставят коледна елха на 24 декември, Бъдни вечер, за да получат богата реколта през пролетта и лятото. По това време се случват много невероятни неща, включително светци, които дават защитата си на тези, които се обръщат към тях.

Четвъртият вариант е 25 декември, Рождество Христово по новия календар. На този ден можете да поставите коледна елха, защото това е енергийно силна дата и висшите сили са готови да дарят хората със здраве, щастие и любов. Въпреки че много вярващи на този ден предпочитат да посетят църквата, да запалят свещи на гробищата и да прекарат време със семействата си на празничната трапеза, вместо да украсяват коледната елха.

Защо украсяваме елха на Коледа

Къде и кога не трябва да се поставя коледна елха?

Специалистите настояват елхата да не се държи близо до радиатор, печка или камина.

Не трябва да поставяте дървета върху топъл под. Всичко това ще доведе до изсъхване на дървото и падане на игличките. Но тези съвети се отнасят само за живи дървета. Тъй като сега много хора поставят и украсяват изкуствена коледна елха, тези правила, разбира се, не важат за нея.

Не трябва да поставяте дървото директно под прозореца. Директната слънчева светлина не е добра за живо дърво. И ще блокира дневната светлина и ще създаде тъмна, мрачна атмосфера в стаята.

От практическа гледна точка жива елха не може да бъде поставена по-рано от седмица преди Нова година. Елхата остава свежа около 2 седмици, така че няма нужда да бързате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com