Кои са най-известните приказки на Андерсен?

6936
Кои са най-известните приказки на Андерсен?
Снимка: Издателство "Ентусиаст"

Ханс-Кристиян Андерсен е велик разказвач на приказки, живял в Дания преди повече от два века. На неговото перо принадлежат вълшебни истории, които се предават от поколение на поколение и са познати на деца и възрастни от цял ​​свят. Произведенията му са толкова оригинални, че рязко се открояват сред произведенията на други разказвачи. Въпреки, че в неговите приказки има много тъга и печал, благодарение на поезията и красотата в тях, те събуждат най-топли и светли чувства в душата на всеки човек. Освен увлекателния си сюжет, приказките на Андерсен винаги носят дълбок смисъл, като ни карат да се замисляме за човешката същност и битие.

Поради своята метафоричност и непринуден разказ с много епитети и подробности, те може да бъдат трудни за разбиране от малките деца. Всяка възраст има свои собствени приказки: първо тези с добър край, след това поучителни, а в по-зряла възраст – тъжни. Но те винаги разказват за важни неща.

10 книги, които трябва всеки да прочете през живота си

3-5-годишна възраст – най-добрите приказки с щастлив край

„Палечка“ - приказка за малко момиченце с добро сърце, което преминава през много изпитания и приключения, но всичко завършва щастливо.

„Грозното патенце“ - малко патенце, което не е като другите, търпи много подигравки и унижения от околните, но накрая се превръща в красив лебед.

„Дивите лебеди“ е класическа история за доведена дъщеря и зла мащеха. Смелостта и героизмът на младата Елиза й помагат да преодолее всички житейски трудности и доброто в крайна сметка триумфира над злото.

„Огнивото“ - умен и пъргав войник благодарение на смелостта и находчивостта си се жени за царската дъщеря и става цар.

5-6 години – дълги приказки с по-сложен сюжет

„Снежната кралица“ е красива и трогателна история за момиченцето Герда и триумфа на чувствата над студения разум. Силата на Герда, която се крие в нейното мило, невинно детско сърце, й помага да спаси брат си Кай от Снежната кралица.

„Малката русалка“ е приказка, превърнала се в символ на творчеството на Андерсен, както и в една от емблематичните фигури на Дания. Духовната красота и благородство не позволяват на Малката русалка да купи живота и щастието с цената на смъртта на любимия си човек и тя умира, превръщайки се в морска пяна.

Кои книги задължително трябва да прочетем през нашия живот?

6 -7 години – кратки поучителни приказки с дълбок смисъл

„Славеят“ е приказка за силата на изкуството. Славеят в приказката е въплъщение на истинско живо изкуство, способно да прогони дори самата смърт.

„Свинарят“ е история за горд, но беден и добър принц, който иска да се ожени за ексцентричната и лекомислена дъщеря на императора. Но някои хора не разпознават веднага истинските човешки ценности - и в резултат остават без нищо.

„Новите дрехи на краля“ е история за крал, който обожавал модните дрехи и харчел всичките си пари за тях - детска приказка с недетски морал, осмиваща самовлюбената глупост и нарцисизма!

8+ години – красиви, но тъжни приказки, които те карат да мислиш за смисъла на живота и отношенията между хората

„Малката кибритопродавачка“ е коледна приказка, която ви позволява да избягате от суматохата на ежедневието и човешкото безразличие, да надникнете в света на прекрасното и да ви напомни за добротата и милосърдието.

„Цветята на малката Ида“ - приказка за единството на всички неща в природата позволява на малките читатели да развият естетическо отношение към природата, способност и желание да виждат красотата на света около тях.

„Храбрият оловен войник“ е приказка за това как, преодолявайки трудности и лишения, непременно ще се върнете при онези, които обичате и искате да видите. Тази приказка, по вина на зъл трол или случайно, има тъжен край, но главните герои се оказват заедно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

7 упражнения, които ще направят всяка жена богиня в леглото

Защо в Япония не пият вода по време на хранене?

6 модни навика, които ви карат да изглеждате като момиче от бедно семейство

Защо китайските мъже обичат да показват корема си на публични места?

Каква е разликата между резене и копър?

Подходящи ли са за диета доматите?

Ето как приготвят пържените картофки в ресторантите и те винаги са перфектни

Храните, с които най-добре се комбинира сиренето

Ритуали за пари: кои не действат или могат да навредят - ако вярвате

Шанс да промените съдбата си: най-важните години от живота за всяка зодия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно