Коя е най-здравословната вечеря

26285
Коя е най-здравословната вечеря
Снимка: Jill Wellington / Pixabay

Често си обещаваме, че на следващия ден ще се храним по-балансирано, но невинаги успяваме.

Всяко хранене през деня е важно, но има и едно, което се откроява от останалите. Кое е то и защото такова хранене влияе върху функционирането на черния дроб в частност и правилното функциониране на тялото ще разберем сега. Такова хранене съответно може влияе на качествения сън и метаболизма. Разбира се, говорим за вечеря. Ако търсите идеи за здравословна вечеря, вземете под внимание тази статия. Тя ще ви покаже коя е най-здравословната вечеря и в нея ще обясним някои от най-здравословните опции за нейното приготвяне.

Има цели 6 ползи да вечеряте заедно със семейството си

Да се храниш със семейството си е много повече от рутина или традиция. Това е навик, който оказва положително влияние върху всеки член ...

Ползи и рискове от вечерята

Вечерята е последното хранене за деня. Никога не трябва да си лягате с празен или прекалено пълен стомах. В такива случаи няма да може да си починете добре през нощта.

Реално, тялото не изразходва много енергия и не изгаря много калории през нощта. Много е важно да вечеряте предварително или да вечеряте леко. Въпреки това, ако ядете много на вечеря или си хапнете твърде късно или включите нездравословни храни в нея, тялото ви ще почувства някои от следните ефекти: безсъние, загуба на сън и умора на сутринта. Подпухнали очи или тъпо изражение на лицето също са част от неправилната вечеря. Задържането на течности, запек, слуз, когато се събудите, проблеми с черния дроб, лошо храносмилане, киселинност, метеоризъм и др. В дългосрочен план, затлъстяване или наддаване на тегло.

Кога да вечеряме?

След като си легнете, тялото ви започва да се отпуска и това позволява на клетките да се регенерират. Според учението на традиционната китайска медицина определен орган се възстановява в определено време. И така, именно от 23 до 1 часа сутринта: жлъчен мехур от 1 до 3 сутринта; черен дроб от 3 до 5 сутринта; бели дробове от 5 до 7 сутринта; дебело черво от 7 сутринта до 9 сутринта.

6 храни, които ви помагат да спите по-добре

Всички знаем, че диетата има важно влияние върху нашето здраве и че нездравословното хранене може да причини разстройства и заболявания...

Ако възнамерявате да следвате биологичния часовник на тялото си, трябва да знаете, че храносмилането на храната от вечерята трябва да приключи в 23.00 часа, не по-късно. Като се има предвид, че храносмилането в повечето случаи продължава от два до три часа, разбираме, че затова най-доброто време за вечеря е не по-късно от осем часа вечерта.

Какво трябва да съдържа една здравословна вечеря?

Балансираната вечеря трябва да съдържа следните храни - една част са зеленчуци, за предпочитане варени. Ако тялото ви се справя добре с храносмилането, те могат да бъдат и сурови (салати, например) и особено, когато е горещо. Една част са обезмаслени протеини: яйца, риба, бобови растения, пшеничен глутен, прясно сирене, кисело мляко, сушени ядки, гъби. Една, по-малка порция, като вариант на нишесте или зърно: пшеничен хляб, паста, кафяв ориз, картофи, банани. Една по-малка порция здравословни мазнини: растителни масла, сушени плодове, яйчни жълтъци, кисело мляко, авокадо.

Какво не трябва да съдържа една здравословна вечеря?

Тук отговорът е твърде много нишесте или зърнени храни. Това е така, защото тези храни осигуряват твърде много енергия. захар. Сладки плодове, защото могат да причинят наддаване на тегло, ако се приемат с вечеря. Цитрусови плодове като портокали или мандарини, защото не ви карат да заспите лесно. Летните плодове са богати на вода, като диня или пъпеш, защото забавят храносмилането. Наситени мазнини (маргарин, сладкиши, пържени храни, червено месо и др.), защото претоварват черния дроб и пикочния мехур. Твърде много сол, което води до задържане на течности. Стимуланти като кафе, чай, кола и др.

Как да приготвим вкусна вечеря за по-малко от 30 минути?

По принцип въпросът, поставен в заглавието, има прости и лесни отговори. Чукваш 3 яйца в тигана – време за готвене: 4 минути, ак...

Примери за здравословни видове вечери:

Зеленчуково пюре, малко овесени ядки и твърдо сварени яйца. Задушени зеленчуци с гъби и печен пшеничен хляб. Натурално кисело мляко с половин банан и шепа орехи. Зеленчукова супа с фиде и риба на скара. Зеленчуково смути или бъркани яйца. Фасул и печени круши. Зеленчуци, малко картофи и печено пиле. Зелена салата с прясно сирене. Царевичен хляб с гуакамоле. Леща, настъргани моркови и малко салата с майонеза.

Още един последен съвет:

Ако вечеряте преди 20:00 или ако ще правите нещо преди лягане, може да увеличите количеството нишесте и зърнени храни, които използвате и да си позволите да ядете, например, пълнозърнеста пица с гъби, марули, домат или сандвич със сирене. Ако следите добре състава на вечерята през седмицата, почивните дни могат да бъдат изключение, въпреки че на следващата сутрин винаги можете да усетите дали вечерята ви е била здравословна или не, в зависимост от настроението и енергията, с които се събуждате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньора им изневерява

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com