Къде е раят?

7285
Къде е раят?
Жителите на Фиджи са най-щастливите хора на света, най-нещастни са литовците

Международната компания „Уин-Галъп Интернешънъл” проведе социологическо проучване, чиято цел бе да се изясни щастливи ли са хората на Земята и жителите на кои страни са по-щастливи от други. Според резултатите на изследването най-щастливото място на планетата се оказа Фиджи – 89% от жителите на тази страна се чувстват щастливи и едва 4% са нещастни. Най-нещастни се чувстват жителите на Литва, след като „щастливите” хора там са едва девет процента, пише вестник „Новие известия”.

Проучването е проведено в 58 страни по света, общо са анкетирани 52 913 души и резултатите са доста оптимистични – в момента като цяло на Земята живеят повече щастливи хора (53%), отколкото нещастни.

Сред най-щастливите страни водят Нигерия (84%), Холандия (77%), Швейцария (76%), Колумбия (71%), Финландия (70%), Германия (68%), Исландия (66%), Дания (64%) и Бразилия (63%).

Изясни се, че равнището на щастието не зависи напълно от икономическото благополучие на страната. В групата на страните, чиито граждани получават малки или средни доходи напълно „щастливи” се оказаха Южна Корея, Исландия, Саудитска Арабия, Аржентина, Малайзия, Тунис, Бразилия, Перу и Азербайджан.

В списъка със страните с предимно нещастни жители попаднаха Чехия, Турция, България, Македония, Южна Африка, Китай, Индия, Украйна и Русия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com