Къде и как да се оплачем от проблеми с хотела?

3436
Къде и как да се оплачем от проблеми с хотела?
Снимка: iStock

Нека да преминем направо към въпроса: не сте извадили късмет с почивката. Хотелът ви е прецакал, вие сте нещастни. Как да коригираме ситуацията?

На първо място, по-добре е да предявите всички претенции към хотела в писмен вид. Писмата ще ви бъдат полезни по-късно: те може да бъдат цитирани в следващия етап от взаимодействието със служителите на хотела; също и в социалните мрежи, като събират харесвания, репостове и възмутени коментари. Изложението трябва да бъде подробно, но стегнато, като посочите от какво точно сте недоволни.

В отговор на първото ви писмо хотелът е длъжен да ви отговори писмено с извинение и варианти за решаване на проблема. Този отговор може или не може да бъде приемлив за вас. Ако е неприемлив, използвайте т. нар. „принцип на еволюционното дърво“.

Там от всеки нов клон тръгват два или три пъти повече нови клони. Същото е и с кореспонденцията: в адресната лента на всяко ново писмо, изпратено до ръководството, трябва да има два или три пъти повече адреси. Първо: изпратете копие от писмото до всички служители на хотела, включително генералния мениджър и главния счетоводител. Адресите им лесно се намират в „гугъл“, това няма да е проблем. Уведомете директора по маркетинга, старшата камериерка и отдела за продажби на резервации. На всички ще им е интересно да прочетат как техният хотел ви е измамил!

След това, ако проблемът все още не е решен, изпратете копия до собственика и членовете на семейството му, ако това е частен хотел; или до борда на директорите, ако е мрежова структура.

Ако достъпът до управленците не помогне, изпращайте копия от всяко следващо писмо до влиятелни съседи на хотела: конкурентни хотели, местни редактори на специализирани информационни ресурси, бюра по туризма, служители в туризма в местните управи. Рано или късно хотелът няма да издържи на напрежението и ще падне на колене!

Какво да пишете? Тук трябва да запомните правилото на развиващата се спирала: всяко следващо писмо трябва да е по-застрашително от предишното. Първоначално просто опишете проблемите, след това опишете много подробно своя план за бъдещи действия. С всяко ново завъртане на спиралата писмото трябва да обраства с нови плашещи детайли. Например: ще оставите своя подробен отзив за хотела на всички интернет-ресурси, ще заснемете видеоклип за престоя си и ще го публикувате, ще изпратите линкове към вашите отзиви до всички туристически агенции, лично ще занесете писмото до Министерството на туризма, ще изпратите и-мейли до главните редактори на водещи телевизионни и радио-програми.

Следете реакцията: веднага щом хотелът започне да реагира нервно и незабавно, значи сте открили неговата болезнена точка. А щом сте я намерили - натискайте я по-силно! Да, ще уведомите всички редактори на телевизионни програми, ето техните имена и фамилии, също и на продуцентите от вашата местна радиостанция. Това са акцентите.

Сега за лексиката и фразеологията на писането.

Правилно написване: аз съм крайно ядосан (ядосана), бесен (бясна) съм! Това беше най-лошата почивка в живота ми!!!

Погрешно написване: аз съм огорчен (огорчена) и много ми е тъжно. Общо взето, хотелът ви е хубав, само дето всичките ми пари изчезнаха от сейфа, а инструкторът по тенис разби главата ми с тенис-ракета...

Демонстрацията на ярко оцветени емоции ще разтърси управляващите хотела. Реплики от рода на: „Всъщност, имате хубав хотел, обаче...“ ще работи срещу вас. Не се церемонете и не се опитвайте да изглеждате добри! Не бъдете мързеливи да потърсите необходимите контакти в мрежата - компенсацията си заслужава.

Е, това е всичко. Пожелаваме да не ви се налага да използвате тези съвети – и приятна почивка!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com