Лесни начини да направите банята визуално по-голяма

1304
Лесни начини да направите банята визуално по-голяма
Снимка: iStock

Ако ремонтирате малка баня или в случай на строителство я правите от самото начало, обърнете специално внимание на ясните прави линии - не допълнителни ъгли, арки и други подобни.

Ако сте ограничени само хоризонтално, но можете да си позволите по-висок таван, направете го. Това ще направи банята визуално по-широка.

Още в началото на строителството или ремонта трябва също да имате добре обмислена цялостна концепция, включително разполагането на мебелите.

Що се отнася до вратата, нека се отваря навън, а не навътре. Плъзгащите се врати също могат да бъдат решение.

Основни правила и оптични илюзии

Стаите са декорирани в светли цветове, еднакъв под, големи плочки, простиращи се от пода до тавана, или големи огледала. Те могат да бъдат наистина безпрецедентни по размер и ще свършат чудесна работа, особено ако отразяват някой от източниците на светлина или гледката от прозореца.

Много светлина разширява пространството, така че таванното осветление е подходящо за допълване на стенни осветления или прожектори. В идеалния случай банята трябва да има поне един прозорец. Той ще увеличи оптически пространството три пъти. Осигурява много незаменима дневна светлина и приятна гледка.

Изненадайте гостите: 6 необичайни, но стилни трика в домашния интериор

Интересен дизайнерски съвет за създаване на впечатление за повече пространство е да създадете една дълга линия в банята. Например, опитайте да монтирате един тесен непрекъснат рафт по протежение на най-дългата стена. Резултатът ще ви изненада. Отделете душа с прозрачно стъкло.

Трябва да избягвате силни текстури или шарки или поне да ограничите използването им на големи площи. Визуално различни цветове на стените и тавана биха направили стаята по-малка.

Асиметрични вани, душове или висящи тоалетни

Много практични са например асиметричните вани със заострен профил. Ако добавите и параван, той може да се използва както за вани, така и за бърз душ.

Основните съвременни тенденции включват т. нар. душ кабини. До тях се стига директно, не са повдигнати и се сливат с пода.

Отводняването е решено с подов улей или вход, като нито едно от решенията не изисква допълнително пространство. Освен това подовите сифони са подходящ дизайнерски аксесоар за цялата баня. Вместо да отваряте врати за душ, можете да използвате плъзгащи се врати, за да спестите място.

Ако обмисляте да поставите тоалетна в банята си, можете да избирате и от редица рентабилни решения на пазара. Проблемът с тоалетната в малките бани може да бъде решен например с помощта на окачени тоалетни. Те заемат по-малко място и са практични по отношение на поддръжката.

Избягвайте тези 7 неща, които правят интериора безвкусен

Мебели за баня и санитарен фаянс в едно

Важно е повечето вещи, които съхранявате в банята, да не се виждат. Ако не могат да се заключват в шкафове, чиито врати могат да пречат в някои тесни пространства, използвайте текстилни, дървени и други кутии, предназначени специално за съхранение на дребни неща, които трябва да имате под ръка.

Опитайте се да вградите в стената и рафтове, ако е възможно.

Освен това достатъчно пространство може да се осигури чрез правилния избор на умивалник, който може да бъде поставен в ъгъл или тесен тип улук. Хармонира добре с кран, вграден точно в стената, благодарение на който можете да си позволите дори много тесен умивалник.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com