Изненадайте гостите: 6 необичайни, но стилни трика в домашния интериор

41408
Изненадайте гостите: 6 необичайни, но стилни трика в домашния интериор
Снимка: iStock/Guliver

Съвременната тенденция за минимализъм не означава, че интериорът трябва да бъде в бежови тонове и с удобни, но незабележими мебели. Шахматна дъска в декорацията, лилавите стени, стилът на мароканската пустиня - това са необичайни, но стилни и модерни трикове в домашния интериор. Те не излизат от идеята за простота и комфорт на жилище, но добавят жар към него и определено ще изненадат гостите ви.

Шахматна дъска в интериора

Шахматни орнаменти, тик-так и други вече изглеждат подходящи на стени, подове и под формата на текстил. Тази техника придава стил на стаята и ще говори за добрия вкус на собственика на дома. Друга тенденция са ивици, които изглеждат ефектно в тесни коридори на пода. Ако не желаете да правите ремонт, можете да си купите спално бельо с щампа или керамична ваза със зигзаг.

Луксозен интериор: Kак да направите апартаментa визуално по-луксозен с малък бюджет

Марокански пустинен стил

Стени с цвят на здрач, спално бельо, износено дърво и ръждясали метални мебели - всички тези елементи в силата на мароканската пустиня също са много актуални през 2022 г. Популярни са нюансите на теракота, сиво-синьо и мръсно розови цветове.

Ръчна изработка, игривост и лекота

Тази дизайнерска техника ще изненада гостите и ще им позволи да покажат въображението си. Експертите призовават да изразявате емоции чрез интериора и да не се стеснявате дори от леко инфантилни прояви. Предлага се да се обърне внимание на цветове като шам фъстък, маслено жълто, опушено розово и небесно синьо. Тук можете да създавате със собствените си ръце, декорирайки стените сами. Като декор е позволено да се използва ръчна изработка.

Флорални тапети

Тапетите с цветя преди напомняха за апартамента на баба, но сега това е една от най-популярните тенденции. Флоралните тапети могат да се залепят не само в стаята или в кухнята, но и в банята в комбинация с плочки.

Топ тенденции в интериора на луксозните имоти за 2022 година

Лилавото се завръща на мода

За известно време този цвят загуби популярност както в интериора, така и в облеклото, придобивайки репутацията на "цвят на баба". Но през 2022 г. лилавото може успешно да се използва отново. В интериора той е красиво съчетан с бяло, сиво, различни нюанси на дърво и дори черно. Не е необходимо да боядисате цялата стая в лилаво, можете да се спрете само на една стена или част от стената. Също така лилавото и люляковото изглеждат добре в декора и текстила, изпълвайки пространството с мечтателност и комфорт.

Естествен дизайн

Няма да изненадате никого със стайни растения. Въпреки това, превръщането на апартамента в джунгла поради големия брой цветове, естествените нюанси в декорацията и естествената светлина ще направи ефекта доста необичаен. За избор на мебели да се наблегне на материали като ратан, камък, бамбук и корк. И можете да пресъздадете звуците на природата с помощта на мини фонтани.

Когато проектирате домашен интериор, може да ви бъде трудно да намерите правилния баланс между функционалност, стил и комфорт. Освен това тенденциите се променят почти всяка година, затова не залитайте по тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com