На коя посока е най-правилно да спите според фън шуй?

1556
На коя посока е най-правилно да спите според фън шуй?
Снимка: iStock

Животът ни се влияе от много различни фактори на околната среда. Някои философии, като например фъншуй, вярват, че сме повлияни от страните на света. Това трябва да се вземе предвид не само при избора на място в къщата за инсталиране на легло, но и при избора на позицията на тялото по време на сън. И е важно да знаете на коя страна на света е по-добре да спите с глава.

Какво казва фън шуй?

Идеалната позиция за сън е с глава, обърната на север. Тя осигурява здрав сън и здраве (физическо и духовно). Препоръчва се на двойките да спят в тази посока, ако искат да засилят привързаността си един към друг и да подобрят интимните си отношения.

В летните горещини е по-добре да легнете с глава на изток. Така ще се събуждате бодри и силни, лесно ще намирате душевен мир и хармония.

Как посоката на леглото влияе на съня?

Посоката на запад е подходяща за хора, чиято работа е свързана с творчество. Тази посока не само дава вдъхновение, но и засилва сексуалността.

Южната посока е подходяща за кариеристи и хора, които мечтаят за слава. В никакъв случай не трябва да лягате с глава на юг, ако сте стресирани или депресирани. В този случай състоянието ви само ще се влоши.

Но има и междинни посоки

Североизтокът няма да ви позволи да се отпуснете, но ще ви помогне да намерите цел в живота. Дълъг сън с глава в тази посока не се препоръчва.

Северозападната посока дава силен и дълбок сън. Тази посока е особено благоприятна за възрастните хора.

Югозападът ще ви помогне да намерите хармония в живота си.

Въз основа на тази информация изберете страната, която ви подхожда - ако искате да промените нещо в живота си, не се колебайте да го пренаредите.

Православни традиции

Православните християни имат много по-опростено отношение към въпроса как да лежим насън. Въпреки факта, че тази религия строго регулира много сфери на живота, включително домашния живот, тя не дава никакви препоръки за това по кой начин трябва да спи главата.

Никога не спете с глава обърната към тази част от света

Напротив, тя отхвърля всякакви суеверия, като например това, че неприятностите застигат хората, които спят с краката към вратата. Да, и към фъншуй православието е изключително негативно. Да се следват такива учения според религията - грях.

Въпреки това, знаейки в коя посока е по-добре да се спи с главата на дете и възрастен, винаги може да се започне следващата пермутация, основана на тази информация. Кой знае, може изведнъж благосъстоянието ви наистина да се промени.

Какво казва експертът:

Ако измислите ритуал за лягане, чувството за сънливост ще започне да се появява в подходящото време. Можете да вземете топла вана, да слушате тиха музика, да четете книга, най-важното е да го правите редовно, за да си изградите навик. Два часа преди лягане откажете да гледате телевизия, да кореспондирате по телефона. Екраните излъчват синия спектър, мозъкът го възприема като слънчева светлина и потиска производството на мелатонин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вярно ли е, че бирата лекува черния дроб?

Какво е най-добре да ядем в жегите, за да не ни е топло

Защо ТРЯБВА да накисвате боба преди готвене?

Отваряне на всички пътища: древен ритуал, който ще промени живота ви завинаги

Как най-бързо се сваля биреното коремче?

Кошмари в японското метро: кои са чиканите и какво правят с момичетата

От мини до макси: Какво можете да се каже за една жена по дължината на полата й?

Тези храни не трябва да се ядат на празен стомах

10 храни, които трябва да добавите към диетата си, ако имате косопад

Виц на деня: Аз не мога

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com