Не правете това веднага след като се събудите. 4 лоши навика

23393
Не правете това веднага след като се събудите. 4 лоши навика
Снимка: Katniss12 / Pixabay

Всеки от нас има свой сутрешен ритуал. Някои хора предпочитат да прекарват сутринта бавно и внимателно, така че стават по-рано. Последните се състезават с времето, защото искат да спят възможно най-дълго. Някои от сутрешните ни поведения обаче могат да повлияят негативно на здравето или благополучието ни - ето 4 такива навика.

1. Задавате няколко аларми или отлагане

Сутринното ставане е изключително трудно за някои хора, но режимът на дрямка го прави още по-трудно, защото води до още по-голяма умора. Когато заспим след натискане на тази опция, целият цикъл на сън започва отначало. Тези допълнителни 15 минути дрямка обаче не са достатъчни, за да ни преведат през всички етапи на съня. В резултат на това се чувстваме още по-уморени и сънливи, отколкото бяхме, когато за първи път чухме будилника.

ТРИК, с който сутрешното събуждане през ЗИМАТА ще е лесно и приятно

Колкото по-мрачни и студени са дните, толкова по-трудно му е на човек да стане от леглото. Сутрешното събуждане се явява като проблем з...

Така че по-добре да си лягаме рано и да ставаме веднага щом чуем будилника. Благодарение на това ще се чувстваме по-добре през деня и няма да се чувстваме уморени и стресирани... ако спим. 

2. Пиете кафе веднага щом се събудите

„Без сутрешно кафе не мога да дишам” - колко пъти сме го чували или сами сме правили подобно изказване. Много хора започват деня си с чаша кафе. Обичаме да го пием, особено сутрин. Но истината е, че не ни трябва по това време на деня. Защо?

Когато се събудим, тялото ни автоматично започва да произвежда голямо количество кортизол, който е предназначен да ни подготви за действие през деня. Така че нямаме нужда от допълнителни вещества, защото човешкото тяло е подготвено да се справи с подобни ситуации. Изпиването на чаша кафе веднага след събуждане може да ни накара да се чувстваме прекалено енергични или дори...разстроени. В допълнение, подобна "измама" на тялото засяга естествената система за наблюдение на производството на кортизол, което може да намали енергията през деня. 

Трудно ви е да се събудите сутринта? Тези 5 съвета ще решат проблема

Събуждането сутрин за мнозина прилича на китайско мъчение. Ситуацията се влошава особено през студения сезон. Навън е облачно, в дома е...

3. Посягате към телефона си, преди да станете да проверите социалните мрежи

Много хора имат такъв рефлекс, посягат към телефона, за да проверят дали някой ни е писал и ..." киснат" за десетина или дори няколко десетки минути. За съжаление, това е много вреден навик, особено за нашия мозък. Той бавно започва да преминава от режим на заспиване към действие и ние го бомбардираме с твърде много информация. В идеалния случай трябва да започнем нашата "социална" дейност едва след като излезем от къщата, но ако това не е възможно, то поне след къпане, закуска и обличане. Нека дадем време на мозъка си да се подготви да работи с максимална скорост през деня. 

4. Пропускате закуската или избирате храна без протеини

Ако искате да започнете деня добре, погрижете се за добра закуска, съдържаща здравословни мазнини и протеини. Това е най-важното хранене за деня, така че не го подценявайте. В никакъв случай не бива и да го пропускате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com