Никога не се хранете, докато сте ТЪЖНИ

1875
Никога не се хранете, докато сте ТЪЖНИ
Снимка: iStock/Guliver

Според някои учени това дали ще сме слаби или не зависи не толкова от количеството храна, която консумираме, колкото от това каква е нагласата ни. Тоест ако постоянно мислите, че сте пълни и се чудите каква диета да започне е по - вероятно наистина да напълнеете.

Според психолога Джон Гейбриъл хората се хранят през по - голямата част от живота си не толкова, защото имат нужда от храна, а защото се борят с депресия, стрес и други психологически фактори.  Също друга много голяма грешка е храненето пред екрани. Било то телевизор, телефон, таблет, всички те създават състояние на стрес и не са подходяща компания на масата.

5 правила за преодоляване на раздяла

Раздялата с любим човек е едно от най-тежките изпитания за всеки от нас. Особено ако не е по наша вина и по наше желание. Много е важно...

Всичко зависи от мозъка

Според биологът Сандра Аамод мозъка ни си има своя представа за това дали сме слаби или дебели. Точно поради тази причина ако сме успели да свалим килограми, то след години теглото ни връща. И не само то, ами и още няколко килограма отгоре. Това е така, защото според мозъка ни сме много слаби и той ни помага да като се грижи да си имаме още килограми. Мозъка обаче не знае реално кога сме слаби или дебели, той просто възприема теглото, с което сте били най - дълго време за нормално и ако успеете да задържите ниски килограми достатъчно, той може да възприеме тях като нормални.

Яжте разумно

Единственото решение на проблема тук е да се храните разумно. Какво означава това?
Това значи да се храните само и единствено, когато сте гладни, да престанете да се тъпчeте, защото сте в депресия или под стрес. Приeмайте храна само тогава, когато имате наистина нужда от нея. Хранете се бавно и спокойно. Никой не ви гони все пак. Другото много важно нещо е да не се храните пред екрани, защото това ви разсейва и ви зарежда със стрес излишно. Не изяждайте всичко, което е в чинията ви, защото смятате, че така трябва. Н, не трябва. Не мислете постоянно за теглото си и не се теглете всеки ден. Доказано е, че хората, които с теглят ежедневно са с по - високо тегло от тези, които не го мислят толкова.

Как да преодолеем смъртта на любим човек? Съвети и препоръки

Когато някой близък умре, болката ни нахлува и ни е трудно да видим положителната страна на живота, можем да се изпълним с гняв, вина, ...

Трупането на килограми, както разбрахте до голяма степен е на психологическа основа. Вярно е, че мозъка ни има определени представи за това как е нормално да изглеждаме, но никой не е казал, че не може да се препрограмира. Просто спазвайте някои определени правила и не мислете постоянно за числото върху екранчето на кантара ви. Най-добре не си купувайте кантар изобщо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com