Никога не се подарява нож - ето какво е неговото послание

5454
Снимки: iStock

Има много суеверия и митове, свързани с подаръците. Така се смята, че подаряването на пиърсинг и остри предмети е лошо и води до кавги и други неприятности. От друга страна, има поверие, че ако в отговор на такъв подарък дадете на дарителя монета, негативът ще бъде напълно неутрализиран.

Възможно ли е да се подаряват ножове?

Суеверия и знаци за ножове като подарък

Всяка страна и култура има свой собствен поглед върху подаръците под формата на ножове. Подаряването на остри предмети е лош знак. Подобни мнения споделят китайците и жителите на няколко европейски страни. В Монголия е строго забранено да се правят подобни подаръци - това правило се спазва стриктно в тази страна още от времето на Чингис хан.

Точно обратното е положението в Кавказ и в много азиатски страни. Тук висококачественият нож е престижен и желан подарък, със силата на амулет. Смята се, че такъв подарък прогонва нещастията и болестите. Особено ценни са ножовете за лов и бойни оръжия с умело декорирани дръжки.

Символика на цветята – какво ти казва с букета, който ти подари?

Много зависи и от повода и обстоятелствата, при които е направен подаръкът. Нека да разберем в какви случаи е възможно и кога е невъзможно да се представи такъв подарък и как да го направим разумно, така че всеки да се чувства добре.

За рожден ден

Има хора, които вярват, че такъв подарък ще причини на рожденика много неприятности - това може да са клюки, финансови затруднения и болест. Съществува и обратното мнение - ако подаръкът е поднесен в красива дървена, инкрустирана или кожена обвивка, това се счита за специален знак на внимание. Това означава, че сте считан за изключителен мъж (или изключителна жена) и ви е представен древен символ на сила, който ще използвате за добро. Страхотна идея е да изпратите красива картичка с искрени пожелания заедно с ножа.

Във всеки случай ножът е подарък със специално значение и значението му зависи от това какво значение влагат в него и двете страни - подаряващия и получателя.

За сватба

Този сватбен подарък има различни нюанси на значение. Красив и скъп трапезен нож или комплект ножове, подарен на булката, загатва за нейните умения на добра домакиня. Ако на младоженеца се даде качествен ловен нож, това показва статута му на издръжка. Такива подаръци ще бъдат по-интересни.

Ако обаче получателите или техните роднини са суеверни хора, тогава такива подаръци не трябва да се дават. Според някои признаци даването на нож означава разногласия и кавги между младите хора.

Какво символизират подаръците - научете скритото им послание

За Нова година

Новогодишните подаръци трябва да са ярки и красиви. Подаръкът за основния зимен празник се дава в цветна опаковка, самият нож също трябва да е необичаен - например оригинален дизайн или доставен от екзотично пътуване. Няма специални забрани за подаряване на ножове за новогодишните празници.

За новодомци

Новите жители със сигурност ще се нуждаят от висококачествен комплект прибори за хранене в домакинството, който включва не само ножове, но и вилици и лъжици. Тези предмети определено ще ви бъдат полезни и няма суеверия за това.

Даването на нож като отделен подарък за новодомци не си струва, особено ако новите жители са суеверни хора. Дори ако сте представили скъп нож, който е полезен в домакинството, той може да се възприеме негативно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Съпруг в депресия: 7 съвета как да му помогнете

5 предимства на това да си егоист, за които всеки удобно забравя

Искате да сте млади и красиви? Добавете този продукт към диетата си

Ако имате изсъхнал козунак - ето какво да направите с него

Как трябва да съхраняваме козунаците, за да са меки най-дълго време

Какъв брой яйца се боядисват за Великден

Как да боядисаме красиви великденски яйца, на които всички ще се възхищават

Направете това, ако разтегнете връзки или изкълчите ръката

Как най-лесно става почистването на агнешки чревца

Какво да правите, ако кожата на лицето е суха?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com