Символика на цветята – какво ти казва с букета, който ти подари?

16806
Символика на цветята – какво ти казва с букета, който ти подари?

Наближава Свети Валентин. Един чудесен празник, в който освен подарък поднесен по романтичен начин, ще получите със сигурност и красив букет цветя, или поне едно цвете. Всъщност цветя получавате и за много други и различни празници, поводи, а може и без да има конкретен повод.

Според нас, мъжете много рядко се замислят каква символика изразява всяко цвете. Въпросът е дали купуват хаотично каквото им падне, на каквото са научени още от деца от майките им, или наистина се стремят да предадат конкретно послание на дамата чрез избора си?

Споделяме с вас едни от най-често подаряваните цветя и техните послания, които представителите на силния пол искат да оставят.

Няма как да не започнем с червените рози

Дори и да не сте получили все още дълго чакането признание от него, бъдете сигурна, че със сигурност чувствата му към вас са много силни. Червените рози са предпочитани за подаряване от мъжете, които се намират на върха на страстна любов.

Букет от разнообразни по цвят рози

В такъв конфигуриран букет всяка от розите си има своето конкретно значение. Както вече споменахме, червената показва страстната любов, а жълтата, че вашата половинка изпитва към вас ревност. Получите ли лилави рози, този мъж се възхищава от вашата личност, а бялата роза символизира , че ви обожава. Когато получите такива рози в комбинация в букет, те ви говорят "Допадаш ми, заинтересован съм от теб".

Орхидея

Едно изящно цвете, което присъства много често в красиви и големи букети. Когато вашият любим ви го подарява, чрез него той ви предава посланието, че много ви обича и ви смята за изтънчена личност. 

Лалета

Защо хората изпращат цветя?

Независимо от случая, цветята остават един от най-популярните избори за подаръци за всички нас. Те са предмет, който хората избират ...

Във всичките цветове, в които това красиво цвете се предлага, ви казва "Обичам те". Подарени в букет, лалетата свидетелстват за искрени чувства към вас. 

Смесен букет от полски цветя

Ако той няма представа, че това са вашите любими цветя, посланието, което иска да ви предаде подарявайки ви този букет е, че го привличате, допадат му интимните моменти с вас, но не бива да имате очаквания за нещо по-сериозно. 

Букет от божури

Тези ароматни и красиви разпъпили се цветя, се подаряват предимно на чувствителни и романтични жени. Едва ли има по-хубаво нещо от това, вашата половинка да ми мисли точно за такава жена – нежна, чувствителна и не на последно място - женствена.

Свежи идеи за подарък за любимия човек за Свети Валентин

Да, знам за вечното съревнование между Свети Валентин и Трифон Зарезан, което се води всяка година във Facebook, както и за това, че ед...

Жълта далия

Когато вашия любим ви подарява това прекрасно цвете, той иска да каже "Щастлив съм, че ме обичаш".

Зюмбюл

Синият зюмбюл е символ на постоянството, което вашият любим ви предава, чрез това цвете. Ако получите лилав зюмбюл, а преди това сте имали караница и по-остри моменти на взаимоотношения, приемете цветето като начин на извинение с думите "Прости ми, любима моя".

Наистина понякога цветята могат да бъдат много по-красноречиви от изречените думи и по-скъпи дори от най-скъпите подаръци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com