Новите топ 10 признака на истинската любов

1077
Новите топ 10 признака на истинската любов
Снимка: iStock

В свят на фалш и суета, на материалното и преходното, в който комуникацията онлайн изтика в ъгъла най-човешката нужда – общуването очи в очи, а изкуственият интелект се изявява като творец, готов да изземе дори тази роля от човека, е все по-трудно да се разпознае истинската любов.

Как да подариш някому сърцето, дните си и доверието си, след като фалшът е част от живота ни – от фалшивите черти на лицето до фалшивите чувства – погълнати сме от изкуственото, неистинското, прикритото, онова, което има скрита и подмолна цел, и все по-трудно можем да изречем „Обичам те“ или да повярваме, чувайки тези думи, без да се замислим „А дали не е лъжа?“

Ако днес трябва да създадем класация „Топ 10 признака на истинската любов“, тя чувствително ще се различава от създадената само преди няколко години. Уж сме същите, и сърцата ни са същите, и умовете ни, и любовта си е любов, а всичко е толкова различно. И в това различното трябва да открием онези малки знаци, неподлежащи на подправяне, също като пръстовия отпечатък, които нашепват, че това е любовта, истинската, и че трябва да я сграбчим и да я обичаме – нея, самата любов, в света на фалшивите чувства и фалшивите „Обичам те“.

Истинската любов – познайте я и не я изпускайте

Днес, когато е по-лесно да получиш пръстен с диамант, автомобил вместо искрено внимание и загриженост, вместо нечие сърце, сляло се с нашето завинаги, думите любов и обичам те звучат все по-архаично и е учудващо, че дори се говори за тях. Вероятно любовта, истинската, се присмива на всичко изкуствено, тържествувайки, че все пак е победила и в нейно лице във фалшивия свят има и нещо истинско. Познаете ли истинската любов по тези 10 признака, не я изпускайте. Днес тя е по-ценна от златото и платината, макар да не го осъзнаваме.

10 знака, че сте открили истинската любов

10 признака на истинската любов – кои са новите?

Както светът се променя във всяко едно отношение, така се променят и признаците, по които можем да разпознаем любовта. Понякога и самата любов ни се струва променена, непозната, непонятна, лесна, материална, нечиста, но ако е истинска, то тези определения няма да имат място между двамата влюбени, а признаците, по които ще познаят истинската любов, са:

1. Светът не е страшен с любимия човек

Ако за вас няма нищо, което да ви притесни, уплаши или разтревожи, когато любимият човек е до вас, ако вярвате, че хванати за ръце може да преодолеете всичко, да се справите с проблемите, за преборите болестите, да преобърнете света и да изградите свой, това е истинската любов.

2. Думата „компромис“ не е страшна

Всъщност не е страшна, защото не правите компромиси. И то не защото държите на своето и егото ви е голямо, просто няма ситуация, която да налага компромис. Всеки от двойката иска другия да е щастлив и не прави „компромис“, а жест, за да зарадва любимия. Звучи различно, нали?

3.   Ставате по-добри

Ако любовта ви дава крила, ако заедно, заради и за половинката си ставате най-добрата своя версия, ако светът придобива розов цвят, а вие – ангелски крила, то това е любовта, онази, истинската, която ни кара да сияем, да се променяме и да променяме света.

4.   Мечтаете за нещата, които не сте искали

Мислихте, че не искате дом, брак, бяла рокля или пък деца, че не искахте никога да напуснете големия град или да останете вкъщи, а сега мечтаете за кръгче щастие на безименния ви пръст, планирате да се преместите в мъничко градче в провинцията при половинката и думата „бебе“ буди умиление у вас? Ето така изглежда истинската любов. Казват, че няма жена, която да не иска семейство и деца, щом се появи правилният и любовта в голямо Л, усеща, че е сгрешила.

5.   Израствате заедно

Ако се учите един от друг, ако заедно сте по-силни, по-добри, екип, способен да постигне всичко, ако катерите стълбичката на успеха ръка за ръка, помагайки на другия и радвайки се на всяко негово постижение, то истинската любов държите за ръката, не я пускайте.

6.   Няма нужда да бъдете друг освен себе си

Не се налага да криете характера си и онези черти, които всички сочат като непоносими? Не се налага да променяте себе си, да играете игри, да прикривате физически недостатъци или емоционални такива? Открили сте истинската любов, при която вие сте личността, която сте, и така ви обичат.

7.   Имате планове

Разговорите за бъдещето не са табу, имате планове за години напред, говорите за „нас“, когато остареем? Истинската любов е почукала на вратата ви и ви желаем нищо да не ви попречи да сбъднете мечтата си да остареете заедно.

Как да разберем кога се появява истинската любов

8.   Не ви плаши старостта

Ако любовта е просто физическо привличане, ще ви тревожи всяка бръчка, бял косъм, натрупана годинка, ще ви карат да се чувствате дискомфортно в кожата си, да се страхувате от зрелостта и старостта да се колебаете дали ще ви обича половинката и след 5,10, 15 и повече години. Истинската любов не се страхува от годините, тя не знае време и пречки, не остарява и като с магия съхранява в очите ни и любимия млад.

9.   Уверени сте в партньора и взаимоотношенията ви

Не се чудите дали ще се обади, дали ще изпълни обещанието си, дали пък не ви лъже, дали е правилният, дали искате да продължите заедно, дали ще си простите, след като се скарахте, дали може да разчитате на него. Истинската любов не познава тези колебания, винаги знаете отговора.

10.   Споделяте еднакви или сходни ценности и схващания за живота

Тук няма какво да кажем освен да споделим с вас един прекрасен цитат: „Истинската любов не означава двама души да гледат един в друг, а в една и съща посока.“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Дрехи с лоша енергия: 10 неща, които ви правят нещастни според фън шуй

Истински гении: 6 неочаквани навика, които разкриват интелектуалец - проверете дали ги имате

Как да имаме успешна връзка с по-млад мъж?

Как да спрем да се обиждаме от други хора: 8 стъпки към нов живот

Дрехи, които ви карат да изглеждате дебели: 10 модни грешки, които всяка жена прави

Сбъднати мечти: как правилно да благодарим на Вселената (и защо е необходимо)

Тайни за гладки пети: Как да предотвратите и лекувате напуканите пети?

Знаете ли как се размножават медузите?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com