Как да разберем кога се появява истинската любов

22147
Как да разберем кога се появява истинската любов
Снимка: iStock

Много често истинската любов се приема като силно привличане и влюбване.

Кога се появява истинската любов

Ако тя е силен инстинкт и усещане за големи емоции, значи е истинска. Така смятат влюбените. Но в действителност много пъти се оказва, че това изобщо не е любов. Любовта не е отишла никъде и не е свършила, просто още не е започнала!

Много вероятно е да няма хора, които да не са мечтали да живеят в перфектна хармония, разбирайки се чудесно. Това е истинската любов. Но за да стигнете до нея, трябва правилно да преминете през три етапа на връзката. И тогава вече, като награда, получавате това чувство - родство на душите, близост и безкрайна нежност, един към друг.

Как да разберем кога се появява истинската любов

По-правилно би било да се каже, че истинската любов не идва сама, а се подхранва от две зрели личности. За да отглеждате растението на Любовта, то трябва да се полива, наторява, трансплантира и да се грижите по всякакъв възможен начин за него. По същия начин е и с чувствата.

Първият етап на връзката е привличането

На този етап възниква, така наречената искра и се появяват „пеперуди в стомаха“. Сексуално влечение, влюбване, интерес към личността. Ние се възприемаме през призмата на собствените си илюзии и всъщност не виждаме истински човека. Всеки от нас в подсъзнанието има образ на „идеалния мъж (жена)“. Когато се влюбим, ние даряваме обекта на нежни чувства с всички тези качества. И на първия етап от връзката си напълно отказваме да видим истинските качества на човек. 

Как да преминем през този период?

Насладете се, на цялата гама от чувства, но помнете: Това състояние не трябва да се бърка с истинската любов. Несъмнено е най-мощният и пълен с емоции и трепети, но все още не е любов. Това е прагът на любовта, може и да не премине в любов. Ето, защо не трябва незабавно да бягате към службата по вписванията или веднага да започнете да живеете заедно, когато всъщност все още не сте готови за това. Преминете през този период с романтика, красиви срещи и не бързайте да се потопите в ежедневието. Опитайте се да изкривите по-малко образа на любимия си и направете всичко, за да видите и разпознаете неговата (нейната) истинска същност. Обърнете внимание, на това как се държи човек в различни ситуации, как общува, какво казва за миналото, за плановете за бъдещето, за житейските си принципи.

Няма нужда да мислите, че най-накрая сте срещнали съдбата си и че априори всичко винаги ще бъде наред с вас. Дори ако психологическата ви съвместимост е висока, все още не можете да избегнете определени кризи, които ще изискват усилия от вас. Защо е важно да се знае? И така, че когато започне друг етап от връзката, да не мислите, че любовта е отминала, и да не се разпръсква в различни посоки. И осъзнайте, че това все още е само страст, която наистина не може да издържи на „теста на реалността“.

Вторият етап на връзката - формиране на двойка

Вече има някаква зависимост, насищане с чувства. И всеки сам решава дали да остане с този човек, да изгради сериозна връзка или не. Това е особено вярно за мъжете. Жената често взема това решение интуитивно на първия етап от връзката. И ако тя има правилен, хармоничен образ на мъж в подсъзнанието си, тогава интуитивното решение обикновено се оказва правилно. Ако не, възникват грешки – в живота се появява грешният човек, с когото щастието е възможно.

Мъжете са устроени така, че вземат това важно решение, дори когато страстите малко утихнат. Ако и двамата дадат положителен отговор в себе си „да, трябва да има връзка“, тогава започват стъпки към по-сериозно сближаване. Така, двойката започва да мисли за сватба и за съвместно бъдеще.

Как да преминем през този период?

Най-важното, тук е да вземете правилното решение. Ако видите, че това изобщо не е човекът, за когото сте мечтали, колкото и да е досадно, по-добре е да си тръгнете навреме. Често хората се забавляват с илюзии „но има и чувства от рода на: не е просто така, това е съдба ...“ и си затварят очите за очевидните недостатъци на избрания. 

Съвет за жените: Нека мъжът вземе това решение. Той може да изчезне за няколко дни, не бързайте: решението трябва да узрее. И най-добре е да се отдалечите за известно време, през този период. Може да отидете при роднини, на бизнес пътуване или просто да останете без него за няколко дни. Защото за мъжа е важно да усети как ще е без вас. Ако той почувства, че много му липсвате, той ще остане с вас.

Третият етап на връзката е отчуждението

Именно на този етап хората започват ясно да виждат недостатъците на другия. Има известно разочарование. Всички романтични илюзии се разгръщат напълно. На този етап двойките често се разпадат, въпреки че много от тях вече са успели да се оженят и да имат деца. Особено трудно е, ако една двойка има различни възгледи за живота. Тук, отнасяме различните предпочитания, навици, общи планове, цели и ценности са все в различни посоки.

Този етап може да продължи много различно, от една година до 20 години или повече. Причината за тази продължителност на този етап е, че хората не работят върху взаимоотношенията. Те все се разминават поради някакви житейски обстоятелства. Продължителният етап на отчуждение се нарича нещастен брак. Щастливите двойки също преминават през този етап, но бързо разбират, че никой не може да бъде перфектен и че върху отношенията трябва да се работи.

Как да преминем през този период?

Ако в една връзка има много повече плюсове, отколкото досадни минуси, тогава ще трябва да преразгледате очакванията си. Тогава ще трябва да се отървете от илюзиите, да развиете търпение. Важно е да разберете, че точно сега сте в контакт с реален човек, а не с вашите очаквания. И нито един истински човек не може да бъде едно непрекъснато достойнство. Важно е, да разберете, дали сте в състояние да приемете неговите недостатъци. Ако да, тогава просто го направете, няма нужда да насилвате и да карате другия да се променя. В живота можем да променим един човек – себе си. Затова е по-добре да обърнете внимание на себе си. Помислете: Какво е трудно да приеме половинката ви във вас? Може би това трябва да се промени. Ако и двамата (или жената в по-голямата си част, защото жените имат по-гъвкава психика) започнат да променят не партньора си, а собственото си поведение, тогава етапът на отчуждение ще премине бързо.

Четвъртият етап на връзката е истинската любов

Тук идва разбирането на вашите ценности в отношенията с този конкретен човек. Например: „Аз го ценя, защото е верен съпруг, отличен баща, интелигентен и разбиращ човек. Ние имаме общи цели и уважаваме чертите на другия. Идва разбирането, приемането, взаимното уважение, способността да се отдадеш в името на поддържането на семейното щастие. Именно на този етап хората започват да се усещат фино и да се разбират перфектно.

Как да изживеем този период?

Намерено е взаимно разбирателство, намерили сте фина духовна връзка, научили сте се да приемате чертите от характера на другия. Виждате в партньора неговата стойност, неговите добродетели, а всичко останало е просто сладки нюанси. На този етап човек може само да пожелае да не загуби правилния курс и да запази тази позиция в отношенията дълги години напред.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 неща, които ръцете разкриват за здравето ни

Тази зърнена култура е богат източник на мощни хранителни вещества

5 грешки при домашното боядисване на коса и как да ги избегнете

8 диетични храни, които предизвикват преяждане

Как да се предпазите от мълнии: Не носете чадър, не говорете по телефона

Пречистване на организма и отслабване с безглутенова диета

15 неочевидни начина за използване на това евтино мазило

Защо не трябва да засадите папрати в близост до ваканционния си дом?

Подправката, с която тоалетната винаги блести от чистота

Какво ви вещаят сънищата за закупуване на къща, апартамент или лятна вила?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com