Обновеният Z4: 25 години по-късно

21312
Обновеният Z4: 25 години по-късно

Новото BMW Z4 дебютира 25 години след легендарното BMW Z1. Роудстърът, представен на международното автомобилно изложение (IAA) през 1987 г. предизвика фурор не само с революционната концепция на вратите, но и с пъргавото и прецизно управление и динамични възможности. BMW Z1 поставя началото на най-новата история на роудстърите на BMW, която датира от 30-те години на миналия век, а нейните върхови постижения са BMW 328, победител в Mille Miglia през 1940 г, както и BMW 507 от 1955 г.

Дългият преден капак, дългото междуосие, ниската линия на прозорците и снишената задна част гарантират уникална за сегмента визия. Твърдият сгъваем покрив се вписва в хармоничната форма на каросерията. Впечатляващ акцент при затворен покрив осигурява опционалният покрив BMW Individual в двата контрастни цвята черно и титан - сив металик. Твърдият сгъваем покрив се отваря с натискане на бутон при скорост до 40 км/ч, като напълно автоматичният процес отнема 19 сек.

По случай Коледа: BMW M6 Gran Coupe (видео)

Официалната информация може би ще се появи днес или утре, но сега ви представяме първите официални фотоси на новото BMW M6 Gran Coupe 2...

Типичната за марката визия на предната част е доминирана от характерните двойни кръгли фарове и широката бъбрековидна радиаторна решетка в типична за роудстър интерпретация. Серийните биксенонови фарове на новото BMW Z4 са особено ниски и достигат до предните калници. Освен това фаровете са оформени триизмерно, което подчертава модерната ксенонова техника. Горният ръб на двойните фарове е подчертан от LED акцентираща лайстна с метална лента с надпис BMW.

За новото BMW Z4 се предлагат 11 екстериорни цвята, сред тях и новите варианти Mineralgrey - сив металик и Glacier silver металик, както и Valencia Orange металик, който се предлага ексклузивно с допълнителното оборудване Design Pure Traction. В интериора той изпъква с цветовият контраст между черно и оранжево. Специфичните тапицерии на вратите от Alcantara, както и долната част на арматурното табло са оранжеви. Черните кожени седалки са с контрастни шевове, а по седалката и облегалката преминава акцентираща лента. Тя също е оранжева и е оградена с две тесни бели линии. Освен това пакетът Design Pure Traction включва и интериорна лайстна в изпълнение „метален плат”, която се комбинира с блестящо черни декоративни лайстни на дръжките на вратите и около скоростния лост респективни селектора на трансмисията.

Активният характер на роудстъра се подчертава особено интензивно и от опционалния М спортен пакет. Той включва М спортно окачване, 18-инчови М алуминиеви джанти и М аеродинамичен пакет с по-големи въздухозаборници на предната броня и антрацитено черен елемент на задната броня.

Започва второто BMW xDrive предизвикателство

BMW xDrive Challenge е първата в света 3D Multi player игра, разработена от BMW. Тя е с усъвършенстван интерфейс, обогатени опции и игр...

При въвеждането си на пазара новото BMW Z4 ще се предлага с обогатена гама двигатели, която вече включва пет бензинови агрегата – три четирицилиндрови и два шестцилиндрови мотори, всички оборудвани с технологията BMW TwinPower Turbo.

Новият базов модел ще бъде BMW Z4 sDrive18i. Той се задвижва от двулитров двигател с мощност от 156 к.с. при 5000 об/мин и максимален въртящ момент от 240 Нм между 1250-4400 об/мин. Новият модел серийно се оборудва с шестстепенна механична скоростна кутия, а опционално – с осемстепенна автоматична трансмисия. Новият модел ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,9 сек, а максималната му скорост е 221 км/ч.

Новото BMW Z4 ще бъде въведено на европейския пазар, включително България през март 2013 г.

Още автомобилни новини четете на rs-auto.bg

Series 4 Coupe Concept: Поредният баварски красавец

Макар и обозначен като Concept, това реално е предсерийна версия на Series 4 Coupe. „Концепцията” ще видим след по-малко от...

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com