Опитайте това: 4 сутрешни навика на столетниците

3666
Опитайте това: 4 сутрешни навика на столетниците
Снимка: iStock

Помислете как сте свикнали да започвате сутринта си. Вашите навици могат да повлияят на вашето здраве и дълголетие много повече, отколкото може да изглежда на пръв поглед. За някои събуждането се превръща в истинско предизвикателство, за други е буквално любимата им част от деня.

Може да звучи банално, но честно казано: само вие имате силата да направите сутринта си по-приятна. Добрите навици ще ви помогнат в това.

Обърнете внимание на характеристиките на графика на жителите на „сините зони“ - това е името на райони, чиито жители доживяват да видят своята стогодишнина. Някои от техния начин на живот определено си заслужават внимание, особено ако вие самите искате да станете столетник.

Кои сутрешни навици ще ви избавят от проблеми със жлъчката?

Обилна закуска

Някои хора изобщо не ядат сутрин, други предпочитат просто да пият кафе в движение. Ако обаче искате да последвате примера на столетниците, вие трябва да си създадете навик да си приготвяте по-засищаща закуска. Например, овесена каша с ядки и плодове е идеална за тези цели. Не трябва да добавяте захар към кашата, но подправки като канела могат да добавят вкус към ястието ви и да донесат допълнителни ползи.

Ако не харесвате овесени ядки, заменете ги с други варианти. Основното нещо е да следвате правилото: вашата идеална закуска трябва да комбинира сложни въглехидрати, протеини, мазнини и фибри.

Време със семейството

Децата бързат за училище, родителите бързат за работа. Къде може да се намери време за общуване? Жителите на „сините зони“ обаче се опитват да загърбят работата и социалните мрежи, за да прекарат поне няколко минути в общуване с близките си. Любопитно е, че столетниците по принцип най-често дават приоритет на семейството.

Кафе

Можем да говорим дълго за ползите и вредите от кафето. Фактът обаче остава: Повечето столетници започват сутринта си с чаша ободряваща напитка с малко захар и без сметана.

И има смисъл. Кафето в умерени количества е полезно за сърцето и кръвоносните съдове. Полезно е за черния дроб, намалява възпалението в тялото и подобрява настроението ви през целия ден.

10 малки сутрешни навика за по-щастлив, по-здравословен и по-продуктивен живот

Цели за деня

Основната тайна на тези, които успяват да изпълнят много задачи за един ден, е ясното планиране. Изследванията показват, че по-възрастните хора, които си поставят ясни цели, живеят средно по-дълго от хората, които не го правят. Лесен начин за постигане на производителност е да мислите сутрин за това, което ще правите през целия ден.

Между другото

Столетниците и техните навици често стават обект на интерес за учените. Изследователите се опитват да разберат кои точно фактори дават възможност да живеем дълго и да поддържаме здравето до дълбока старост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com