От какво ни пазят червените камъни?

1349
От какво ни пазят червените камъни?
Снимка: iStock/Guliver

Червеният цвят символизира огъня – това цветът на живота, кръвта, на майчинската енергия. В Япония го свързват с благоденствието, благополучието и твърдят, че предпазва от зли сили, болести, нещастия.

Корал

Коралът може да бъде червен или нежно розов. В културата на Древна Гърция той е бил символ на безсмъртието и вечното щастие, по-късно са го носили за мъдрост и младост. Камъкът притежава висок енергиен заряд и предпазва от гняв, ненавист и завист.

Смята се, че коралът има способността да лекува гърло и главоболие. Ефективен е също и срещу проблеми със стомаха. Според Аюверда, пречиства кръвта, укротява пламенните натури и лекува възпаление. Днес учените вече са доказали, че коралът съдържа ценни вещества, които контролират физиологическите процеси в организма. Талисман е на пътешественици и осигурява успех сред срещуположния пол.

Кой е вашият камък според личното ви число

Гранат

Друг популярен камък е гранатът, който е известен като камъкът на кралете. Има способността да съхранява здравето, а тези, които го носят се хвалят с добър брак, благополучие и успехи в работата. На късмет на страстните хора, както и на тези, които не жалят сили, за да постигнат успех.

Колкото до лечебните му сили, лекува бронхите и се смята, че привлича щастието към повечето хора. Хубаво е да се носи на шията със сребърен обков, като помага на жените да бъдат мъдри и разсъдливи. Подарете колие на половинката си и ще видите, с времето, че тя е започнала да мисли и да се държи по-спокойно, ако преди това е била импулсивна.

Рубин

Това е рядък камък и в началото на миналия век е бил дори по-ценен от диамантите. В Европа е символ на храбростта, смелостта, вярата и любовта. На Изток се възприема като символ на жизнена енергия, здраве и любов. В Индия се приема като олицетворение на Слънцето, което носи страст.

Как да изберем естествен камък за интериори и екстериори

Рубинът се смята за „съживяващ“ камък. Възвръща силите, изпълва с енергия, прогонва меланхолията и депресията. Полезен е за сърцето, мозъка, като подсилва паметта. Пречиства кръвта, като по този начин укрепва сърдечно-съдовата система.

Полезно е да се носи и от хора, които имат проблеми със съня, като по този начин защитава притежателя си от неприятели и лоша енергия. Помага на хората с чисти помисли и благородно сърце. В миналото се е смятало, че именно кралете с последните две качества са го притежавали.

Днес това се смятат за едни от най-скъпоценните камъни и колиетата от тях могат да бъдат специален подарък за любим човек, семейство или скъп приятел. Определено няма да сгрешите, ако заложите на тях.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

25 нови (и не толкова) факта за женските гърди

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Освен върбовите клонки - какво още се прави за късмет на Цветница

Как да се преборим с чувството за вина?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com