Откажете се от тези неща и ще отслабнете лесно - без глад

21489
Откажете се от тези неща и ще отслабнете лесно - без глад
Снимка: iStock

Когато чуем думата "отслабване", първото, за което се сещаме са изтощителни диети, постоянни лишения и много упражнения. Излишните килограми са проблем на много хора, поради което те се подлагат на различни видове хранителен и физически режим, за да изглеждат добре.

В повечето случаи обаче всички това води до стрес, изтощение и разочарование, ако не постигнем така желаните резултати.  Днес ще ви предложим няколко простички неща, които да приложите, за да отслабвате, и ще ви научим как да не се отказвате от любимите си лакомства заради това.

Храни, които потиснат апетита и да помагат при загуба на тегло

Упражнението е само един от аспектите на здравословния начин на живот. Някои от най-големите ни опасения за здравето са свързани с избо...

Драстичните и изтощителни диети имат много бърз, но и много краткотраен ефект. При тях рязко се ограничава храната и дори напълно се премахват различни продукти от ежедневното меню. И тъй като този режим е за определено време, след като се върне към нормалното си хранене, човек започва бързо да възвръща предишните си килограми и дори да качва още. Това е така нареченият йо- йо ефект. За да го избегнем, трябва в дългосрочен план да променим начина си на живот и хранене. Как да го постигнем?

Погрешно е твърдението, че ако пропуснем вечерята или не закусваме, ще свалим килограми. Ако прилагате този метод, трябва да знаете, че така няма да постигнете нищо, защото с пропускането на което и да е от храненията метаболизмът започва да се забавя, организма усеща настъпилото гладуване, вследствие на което започва да трупа запаси.

Друг фактор, който влияе за забавянето на метаболизма, това е алкохолът. Той е доста калоричен, дори и в малки количества, така, че ако искате да отслабнете или сте предразположени към напълняване е добре да се откажете от него.

Много хора, погрешно смятат, че трябва да изключат мазнините от менюто си, за да се сдобият със стройна фигура. Истината е обаче, че не бива да се лишаваме от тях, не и от тези есенциални мастни киселини, които се съдържат в месото, рибата или ядките.

Ето защо на някои хора им е трудно да отслабнат

Опитали ли сте всичко, но все още се чудите защо не може да отслабнете? Може да има много причини: от най-очевидните, като лоши храните...

Добрият и пълноценен сън може да ви бъде много добър съюзник за постигането на трайни резултата в отслабването. Ако често ви се случва да не сте се наспали, организмът ви ще е изтощен и ще има нужда от много енергия, за да сте пълноценни в ежедневните си задължения. А ако не може да си набави тази енергия от съня, той си я набавя чрез въглехидратите.

Погрешни са твърденията, че ако искаме да отслабнем, трябва да се лишим от любимите си лакомства. Така само ще подложите организма си на допълнителен стрес. Вместо това позволете си от време на време да се насладите на любимия си сладолед, или сладкиш, но в много умерени количества.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Гергьовден 2024 – всичко за празника на едно място

Къде се намират мощите на Свети Георги?

Колко дълго могат да се съхраняват боядисаните яйца

Пожелания за Гергьовден

Гергьовден 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com