Перфектната грижа за кожата през деня и нощта

2646
Перфектната грижа за кожата през деня и нощта
Снимка: iStock/Guliver Images

Грижата за кожата е сложна и многофункционална система, която всяка жена изгражда за себе си през целия си живот. Козметиката за лице трябва да се променя не само според сезона и нуждите, но и в зависимост от времето на деня. И ако вече имате подходящ дневен крем, серум или скраб, то нощната грижа е различна.

Кои са продуктите, от които се нуждаете, за да бъдете красиви?

Дневна грижа

Започнете деня с почистващ гел или пяна. Така ще премахнете излишния себум и ще подготвите кожата за дневна грижа. Продължете с тоник, който освежава и възстановява естествения pH баланс. Чистата и тонизирана кожа се нуждае серум с високо съдържание на активни съставки. Ако не използвате серум, нанесете дневен крем. По-добре е да бъде със слънцезащитен филтър, за да предпазите лицето от пигментни петна и слънчево изгаряне. Не забравяйте и за околоочната зона.

Тайните за красота: 5 правила за здрава кожа на лицето

Огромното значение за нощната грижа за кожата

Измийте грима преди лягане! Дори да сте много изморени, премахнете внимателно всички козметични продукти от лицето. Докато спим, кожата ни продължава да функционира. Освен това от 23:00 до 4:00 сутринта се случва активно клетъчно обновяване, произвежда се растежен хормон, който подобрява състоянието на кожата и грижовните съставки проникват по-дълбоко в кожата.

За почистване може да използвате хидрофилно масло, което при контакт с вода се превръща в нежна пяна и премахва изцяло декоративната козметика. Пяната и мусовете са идеални за мазна кожа, тъй като премахват излишния кожен себум заедно с грима. Мицеларната вода е подходяща за всеки тип кожа.

Всички тези средства са добри, но без последващи грижи са безполезни. Не бива да подценявате ролята на нощния крем, серум или масло. Нощната козметика трябва да бъде с високо съдържание на витамини C и E . Използвайте подхранващи и овлажняващи кремове.

Серумите работят в по-дълбоките слоеве на епидермиса и имат по-голяма проникваща способност. Нанесете крем върху околоочната зона и нежно потупайте с върховете на пръстите. Така ще избегнете тъмните кръгове и първите бръчки.

8 безценни стъпки към сияйна кожа през лятото

Винаги избирайте продуктите според вашия тип кожа

Не забравяйте и за възрастта. Младата кожа не се нуждае от тежки кремове, а от ежедневно почистване и хидратиране. При зрялата кожа трябва да изберете козметични продукти с антистареещи съставки.

Не пропускайте нито една от посочените стъпки, ако искате да имате красива и свежа кожа. Вашият избор на продукт за грижа за кожата може също да се промени според определени сезони. Например през лятото се нуждаете от по-лек крем, а през зимата от дълбоко подхранващ, за да ограничите сухотата.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com