Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тайните за красота: 5 правила за здрава кожа на лицето

25 май 2022, 20:00 часа

Специалистите по козметика споделят как е добре да обгрижваме кожата си, за да избегнем появата на акне.

Как да се сприятелим с "капризната кожа"?

С възпаление на дермата все по-често се сблъскват не само юношите, но и възрастните. Съвсем разнообразни могат да са причините: хормонални нарушения, лошо хранене, недостиг на витамини. Вниманието към състоянието на тялото е първото нещо, което не трябва да се пренебрегва. Въпреки това, има навици, които е необходимо да въведете в ежедневието си, за да се отървете от появата на акне, причинено от външни фактори.

8 безценни стъпки към сияйна кожа през лятото

Прост, но ефективен

Експертът в областта на козметиката Юлия Белова споделя за това кои навици ще са от полза да предотвратят появата на акне по кожата.

● Не докосвайте лицето си. Често несъзнателно хората докосват кожата на лицето с мръсни ръце, провокирайки появата на нови обриви. Ето защо е необходимо да се уверите, че го докосвате само след миене на ръцете или при нанасяне на продукти за грижа.

● Не стискайте пъпките. Незабавно щом излезе нова пъпка, непременно искате да я изстискате. Но не можете да направите това сами заради риск от появата на белези и петна, както и от заразяване. Най-доброто решение е да използвате правилно избраната медицинска козметика.

● Дезинфекцирайте телефона. Тази джаджа е с нас навсякъде и по всяко време на денонощието, събирайки куп микроби на повърхността си. За да избегнете попадането на мръсотия и прах върху лицето ви, трябва всеки ден да третирате смартфона си с антисептици.

Ако страдате от мазна кожа, тази подправка ще ви ПРЕОБРАЗИ

● Сменяйте кърпите за лице по-често. Контролирайте чистотата на кърпите, с които бършете лицето си. По-добре е напълно да замените обичайните кърпи с такива за еднократна употреба.

● Мийте лицето си два пъти на ден. Не пропускайте сутрешното и вечерното почистване на кожата, защото хигиената е важна за блокиране на растежа на бактериите, които се настаняват върху нея през деня.

Никак не е приятно да се събудите една красива сутрин и лицето ви да е покрито с неприятни пъпки. Това е често срещано явление и се налага да бъдете максимално внимателни, когато ви се прииска да пипате кожата на лицето си. Съобразявайте се с изброените правила и ще забравите за акнето и досадните младежки пъпки.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес