Подробен медицински доклад показва какво е здравето на Обама

2745
Подробен медицински доклад показва какво е здравето на Обама
Снимка: Getty Images / Guliver

Президентът на САЩ Барак Обама е във великолепно здраве, няма никакви заболявания и ще остане в добра физическа форма до края на мандата си като президент на САЩ. Такъв е изводът на медицинския доклад, публикуван във вторник (8 март) от пресслужбата на Белия дом. Медицинският преглед на държавния глава е проведен през февруари под ръководството на неговия главен лекар Рони Джаксън, пише БГНЕС.

Това е четвъртият подробен общ преглед на Обама за седемте му години в Белия дом. Предишната "диспансеризация” бе през месец юни, 2014 година. "Общото състояние на здравето на президента остава отлично и дори се е подобрило след последния преглед”, съобщава Джаксън.

Обама: Без жените обществото и икономиката ще се сринат

"Приносът на жените в различни сфери на живота и огромен, без тях цялата икономика на света щеше да се срине”, заяви американския...

Според него "употребата на здравословна храна и редовните физически упражнения са дали възможност на президента да натрупа мускулна маса и да намали нивото на холестерол в организма". "Всички клинични показатели сочат, че настоящият президент притежава отлично здраве и ще го запази до края на своя мандат", увери главният лекар.

Медицинските изследвания показват, че Обама няма никакви проблеми със зрението и органите на слуха, обонянието и дихателната функция са абсолютно нормални. В сърдечно-съдовата и нервната му система не са открити никакви отклонения. Стомашно-чревният тракт и опорно-двигателният апарат също са в ред. Дерматологичните изследвания показват, че "няма никакви индикации за рак на кожата, няма остри или хронични заболявания на кожата".

Джаксън припомни, че и по-рано Обама не е страдал от никакви сериозни заболявания и не е бил подлаган на никакви операции. "Президентът продължава да води здравословен начин на живот. Той се храни здравословно, не пуши, пие алкохол само от време на време и в умерени количества. Той продължава ежедневно да прави физически упражнения, за да поддържа добра форма и да не трупа допълнително тегло", се казва в доклада на главния лекар.

На 54 години и шест месеца Обама тежи 79,3 кг и е висок 186 см. По-рано Обама е пушил и за да не се върне към този лош навик понякога употребява дъвка, за да се бори с пристрастяването към тютюна. Освен това той редовно приема витамин Д (D). Понякога му се налага да взема медикамента Нексиум (Nexium), който намалява отделянето на киселина в стомаха.

Нетаняху отказал среща с Обама

Премиерът на Израел Бенямин Нетанях се е отказал от поканата на президента на САЩ Барак Обама за среща на 18 март. Това съобщи пред ж...

Според Белия дом, целта на прегледа е не само да се провери здравето на президента, но и да се даде информация за състоянието му на обществеността. Резултатите са публикувани с разрешението на самия Обама.

Вторият и последен мандат на Барак Обама като президент на САЩ ще завърши през януари 2017. Президентските избори в САЩ ще се проведат на 8 ноември тази година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com