Продадоха стенограма с псувня на новозеландския премиер за над $60 хиляди

2213
Продадоха стенограма с псувня на новозеландския премиер за над $60 хиляди
Снимка: Getty Images/Guliver

Повече от любопитна случка в парламента на Нова Зеландия - премиерът Джасинда Ардърн обиди лидер на опозицията и микрофоните в залата уловиха псувнята ѝ, която бе записана в официалната стенограма. После обаче тя и Дейвид Сиймор решиха да извлекат позитивите от ситуацията и продадоха записа на благотворителен търг.

Стенограмата беше купена за 100 хиляди новозеландски долара, или над 63 000 щатски долара, пише BBC. По този начин Ардър и Сиймор събраха средства за Новозеландската фондация за лечение на рак на простатата.

Нова Зеландия предоставя на Украйна около 2 милиона долара хуманитарна помощ

Нова Зеландия ще отдели 3 милиона новозеландски долара (около 1,9 милиона долара) за закупуване на хуманитарна помощ за Украйна, съобщи...

По време на оживен парламентарен дебат миналата седмица Ардърн се възпротиви, когато Сиймор - лидер на дясната партия АСТ, я предизвика да посочи грешките в управлението си. Тя защити резултатите на своето лейбъристко правителство, след което седна и тихо промълви: "Какъв арогантен козел".

Сиймор поиска извинение и го получи. И двамата подписаха копие от стенограмата. Човекът, който спечели благотворителния търг, заяви пред местните медии, че ще трябва да изтегли заем, за да успее да плати 100 000 новозеландски долара. Джулиан Шортън обаче каза пред 1News, че е доволен от покупката си. "Това е момент от политическата история на Нова Зеландия".

Сиймор заяви: "Интересът беше по-голям, отколкото си мечтаехме. Когато ѝ предложих това, тя веднага се съгласи", добави той, говорейки за Ардърн. "Бях поразен от добротата на участниците в търга, които с щедростта си помагат на гражданите".

"Не мога да кажа, че съм очаквала това", написа Ардърн във Facebook, преди да благодари на Сиймор, че е проявил джентълменство.

Нова Зеландия прие закон за минималната възраст за тютюнопушене

В Нова Зеландия е приет уникален план за постепенно премахване на тютюнопушенето за следващото поколение чрез налагане на доживотна заб...

Лейбъристката партия на Ардърн спечели убедителна победа на парламентарните избори в страната през 2020 г., а премиерът се радваше на висок рейтинг през по-голямата част от двата си мандата на поста, включително заради отличната реакция за справяне с COVID-пандемията.

Тъй като се очаква Нова Зеландия да отиде на избори в края на 2023 г., Ардърн е подложена на все по-голям натиск. Според последните проучвания на общественото мнение нейната Лейбъристка партия изостава от основната опозиционна Национална партия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com