4-дневна работна седмица в помощ на туризма в Нова Зеландия? (ВИДЕО)

1330
4-дневна работна седмица в помощ на туризма в Нова Зеландия? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Джасинда Ардърн постави на масата въпросът за четиридневната работна седмица като начин за възстановяване на Нова Зеландия след Covid-19. Тя призова бизнеса да обмисли мярката. Според премиера на страната, която беше сред първите, обявили, че са се справили с пандемията, смята, че гъвкавата схема за работа може да повиши производителността и вътрешния туризъм, и да подобри баланса между работа и живот, съобщава The Guardian.

Във видео, публикувано във Facebook профила на премиера, тя предложи на работодателите да разгледат четиридневната работна седмица и други гъвкави работни схеми като начин за стимулиране на туризма и в помощ на служителите им да се справят с проблемите, възникнали от COVID-19.

"Целуни и тръгвай" - децата в Нова Зеландия се върнаха в училище

Стотици хиляди деца в Нова Зеландия се завърнаха в понеделник на училище след два месеца обучение от къщи, пише АФП, цитирана от БГНЕС....

Във видео Ардърн казва, че предложения как да се преборят последиците от коронавируса е имало много - хората са предложили всичко, от по-кратката работна седмица до повече официални празници като средство за стимулиране на икономиката и насърчаване на вътрешния туризъм.

Неофициалните коментари на премиера развълнуваха новозеландци.

Говорейки от Роторуа, един от туристическите центрове на страната, Ардърн каза, че много новозеландци са казали, че биха пътували повече в страната, ако имат по-голяма гъвкавост на режима в работата.

Както и в други държави туристическият бранш в страната получи голям удар заради пандемията. В момента страната все още е със затворени граници за чужди граждани. В същото време много новозеландци изпитват на гърба си съкращения на заплати или затягат колана си в случай на уволнения.

Заведение в Нова Зеландия не пусна премиера да влезе заради новите правила

Никой не е освободен от ограниченията, въведени заради коронавирусна - дори и министър-председателят, пише вестник „New Zealand H...

"Чувам много хора да ми подсказват, че трябва да имаме четиридневна работна седмица. В крайна сметка това наистина е въпрос между работодатели и служители. Но толкова много научихме за Covid и тази гъвкавост на хората, работещи от дома, производителността може да се повиши", каза Ардърн.

"Наистина бих насърчила хората да мислят за това, ако сте работодател и сте в състояние да го направите. Замислете се дали това ще работи за вашето работно място, защото това със сигурност ще помогне на туризма в цялата страна."

"Трябва да запазим всички ползи за производителността, които работата вкъщи е донесла, включително по-чист въздух, като същевременно помагаме бизнеса да остане активен. Трябва да сме смели с нашия модел. Това е възможност за мащабна промяна.", смята тя.

Не на последно място тази мярка би свършила работата на психолозите , заради психичното здраве на хората след пандемията - трябва да се съсредоточим върху психичното здраве, за да се възкресим икономически, смята и премиера на Нова Зеландия.

"Четиридневната седмица е инструмент за защита на здравето на работниците във всяко отношение, като прави този модел още по-подходящ за новия свят, в който се намираме."

Нова Зеландия обяви, че е овладяла пандемията, засега

Нова Зеландия обяви, че е спряла предаването на Covid-19 и е елиминирала вируса, предаде BBC. С няколко нови случая през последните дн...

Десетки хиляди новозеландци бяха съкратени през периода на карантина в страната. Очаква се икономиката да се свие с до 8% през тази година, прогнозира за Нова Зеландия МВФ, а данните за безработицата могат да надхвърлят 15% и да достигнат до 30%.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка