Продуктите, които НЕ трябва да държим в хладилника

64073
Продуктите, които НЕ трябва да държим в хладилника

Редовно пълним хладилника с какво ли не - дали повече от предпазливост, или защото няма къде другаде да ги слагаме. Ето обаче няколко неща, които не само няма нужда да съхраняваме на хладно, но и ниската температура може да навреди.

Домати

Изненадващите храни, които съкращават живота ни

Характерният за западните държави начин на хранене с много мазнини, захар и месо съкращава живота ни, съобщи Daily Mail. Изследване, о...

От студената температура, доматите почерняват или стават на петна. Най-добре е да се държат на някой рафт в кухнята, без найлони около тях. Само ако сте ги откъснали/купили по-зелени, за да ускорите зреенето, може да сложите доматите в хартиена торба.

Картофи

Престоят в хладилника може да промени вкуса и аромата им. Добре е картофите да се държат в хартиена торба. Не в найлонова, защото влажността, която се създава в найлона ускорява гниенето.

Кафе

Фризерът или хладилникът създават кондензация, която силно влияе на аромата на кафето. Това се отнася както за кафето на зърна, така и за смляното. Най-добре е да се съхранява в херметически затворена кутия.

Какво обичат да хапват известните дами

Кои са любимите храни на известните дами? Те са под блясъка на светлините, стремят се винаги да изглеждат добре, но все пак и те имат с...

Лук

Лукът си има естествена обвивка. Единственият приемлив вариант за съхранение на лук е или без никакви торбички или най-много в такива на дупки, за да има движение на въздуха. Още един съвет: не дръжте лука близо до картофите, защото те отделят газове и влажност, които го карат да гние по-бързо.

Чесън

Чесънът се съхранява отлично без каквито и да било допълнителни грижи. Той може да издържи повече от 2 месеца на стайна температура.

Тикви и ядки

Трите най-добри диети в света

Много хора по света са с наднормено тегло и искат да отслабнат. Съществуват хиляди видове диети. Вечният проблем е кой хранителен режим...

Тези продукти могат да издържат достатъчно дълго на по-висока от 4 градуса температура. Няма нужда да запълваме ценното пространство в хладилника си с тях.

Хляб

Хладилникът ще го изсуши много по-бързо, отколкото стайната температура. Затова ви съветваме, ако не можете да изядете цял хляб, отделете си няколко филийки за хапване, които да държите в кутията за хляб, а останалите замразете във фризера.

Люти сосове

Няма абсолютно никакъв смисъл от съхраняването на подобни продукти в хладилника. Съставките в него му помагат да издържи неотворен поне 3 години на стайна температура.

15-те най-вредни храни в България

Предлагаме ви класация за вредни продукти, които най-често се консумират в България, изготвена от ulicata-news.eu. Ако ги изключите, на...

Батерии

Изложени на много студено или горещо, батериите ще изгубят функциите си.

Лак за нокти

Оставен на студено, лакът за нокти бързо изсъхва. Той трябва да се съхраня при стайна температура, далече от директната слънчева светлина.

Последните два продукта едва ли държите в хладилника, но ако случайно някога ви хрумне да ги оставите там, е добре да знаете, че не е никак удачно, ако искате да ги използвате след това.

8 храни, които стават вредни, ако ги затоплим повторно

Знаете ли, че някои от най-консумираните ястия могат да нанесат определени щети върху организма ни? За да се възползваме максимално о...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com