С ТАЗИ евтина закуска захарта в кръвта тръгва НАДОЛУ

27808
С ТАЗИ евтина закуска захарта в кръвта тръгва НАДОЛУ
Снимка: https://pixabay.com

Хората, които имат високи нива на кръвната захар и са предразположени към диабет или вече имат такъв, трябва да внимават изключително много какво ядат. Това трябва да бъдат храни, които понижават кръвната захар. Храната трябва да е балансирана и здравословна, за да не противодейства на лекарствата. Това понякога може да затрудни избора на продукти, особено ако все още не сте свикнали да се храните по този начин.

Специалистите посочват продукт, който няма да се отрази на бюджета ви и който е полезен за диабетици. Той помага за понижаване на захарта в кръвта при хора с диабет от втори тип. Специфичното при кръвната захар е, че тя се повишава веднага след като се нахраните, ето защо е важно да следите каква храна консумирате, за да не се получи нежелан ефект. Полезният продукт, който диетолозите препоръчват, са стафидите. Те подпомага понижаването на кръвната захар до минути след като сте ги хапнали.

Най-лесният начин да си изсушим грозде за СТАФИДИ

Стафидите са не само вкусни, но и полезни. Разбира се, ако имате възможност да похапвате домашно производство, това би било страхотно. ...

Това е факт заради проучване, направено в рамките на 12 седмици. В него са взели участие 51 души, които са имали диабет от 2 тип. Хората, които хапвали малко стафиди след хранене имали значително по-ниска кръвна захар. Можете да ги хапвате и на празен стомах, пак оказват положителен ефект, освен това регулират нивата на кръвното налягане.

Естествено, както при всяко нещо, със стафидите също не бива да се прекалява. Те имат своя натурална захар в състава си, ето защо е важно да се консумират умерено от диабетици.

Вземете предвид и факта, че стафидите съдържат въглехидрати. Дори да ги хапвате за закуска, не прекалявайте с тях. Само 2 с.л. стафиди ви осигуряват 15 г въглехидрати. Те обаче са с ниско съдържание на калории, което е важно за диабетиците и за хората, спазващи диета. В ¼ чаша стафиди се съдържат 120 калории. В същото количество има калий, калций и 2 г фибри.

Тези вещества са важни за организма. Фибрите отговарят за това да бъдете сити по-дълго време и да не чувствате глад. Насърчават доброто храносмилането. Калцият играе роля за здравето на костите, а калият се грижи за поддържане на водния баланс в организма, както и за здравето на мускулите и нервната система. Специалистите препоръчват консумацията на 1-2 с.л. стафиди, които може да добавите към млечната си купичка или зърнената си закуска сутрин. Това е достатъчно, за да се почувствате добре, да се заситите и да сте сигурни, че кръвната ви захар няма да се повиши.

Тази храна намалява с 50% риска от фатално заболяване

По-честата консумация на определени храни е свързана с по-висока честота на рак. В продължение на десетилетия учените изследват обратна...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Понеделник след Великден - как се нарича този ден

Как се пише: посрещна или посрешна?

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com