Смъртоносен бумсланг се скрил в клоните на коледна елха

11656
Смъртоносен бумсланг се скрил в клоните на коледна елха
Снимка: William Warby / CC BY 2.0

Жители на Кейптаун, ЮАР, украсявали новогодишната елха и открили скрита в клоните силно отровна змия, съобщава The Mirror.

55-годишният Роб и 35-летняя Марчела Уайлд, които преди 15 години се преместили в ЮАР от Великобритания, украсявали елхата заедно с децата си – на 7 и 11 години. Неочаквано иззад гирляндите надникнал бумсланг. Това влечуго се смята за едно от най-отровните в страната, като се смята за по-опасно дори от мамбата и кобрата. Ухапването от бумсланг е смъртоносно, ако веднага не се въведе противоотрова.

Роб отбелязва, че семейството украсило елхата и децата подредили подаръците под нея, преди да включат светещите гирлянди. „Възхищавахме се на свършената работа. Неочаквано Марчела посочи нашата котка, която съсредоточено гледаше към елхата, и каза, че вероятно там се крие мишка“, отбелязва той.

Интересни факти за змиите, които ще ви изумят

Вече е сезона на пролетта, цветята цъфтят, а тревите избуяват. Змиите вече не спят и водят активния си начин на живот. Като цяло, змиит...

Жената повдигнала гирляндите и видяла главата на змията, която гледала право към нея. Цялото семейство се отдръпнало, Роб смело направил крачка напред, за да разгледа по-добре неканения гост, и с помощта на Google установил, че това е бумсланг. Семейството позвънило на ловец на змии, който им препоръчал да шумолят с опаковките от подаръците и да не позволяват на змията да се спусне от дървото. След два часа специалистът дошъл и уловил влечугото с помощта на щипки.

„Бих искал да видя под рождественската елха много различни неща, но едно със сигурност не бих искал да видя – отровна змия с дължина повече от метър“, отбелязва Боб.

49-годишният ловец на змии Джери Уейнс видял изпратената му снимка на змията върху украсената елха и първоначално си помислил, че колегите му си правят шега с него. „След това звънна телефонът. Звънеше Боб, който ми изпрати снимката. Той каза, че у тях на елхата наистина има бумсланг и че това не е шега“, споделя змиеловецът. По думите му не било толкова просто да се улови змията, тъй като се огъвала активно.

В края на краищата бумслангът се изплъзнал от дървото и се опитал да се скрие, но Хейнс го хванал с щипка и сложил ръка върху главата му, за да не може влечугото да го ухапе. След това пуснал змията в дивата природа.

Мъж намери змия в маруля от супермаркета

Aлeкc Уaйт първoнaчaлнo пoмиcлил, чe виждa прocтo гoлям чeрвeй дa пълзи в нaйлoнoвия плик, в кoйтo билa oпaкoвaнa мaрулятa, купeнa oт c...

Бумслангът достига до два метра дължина и е способен да отваря челюстта си на 170 градуса. Той живее предимно по дърветата е известен със способността си да имитира клони. Неговата отрова води до мъчителна смърт поради вътрешен и външен кръвоизлив.

Змията не е агресивна, страхлива е и избягва срещи с хора. Всички известни смъртни случаи са свързани с опити за нейното улавяне или убийство. За едно ухапване змията въвежда до 8 мг отрова, което значително превишава смъртоносната за човека доза. Тези змии имат яркозелена, жълта или маслинена окраска. Хранят се с гущери, жаби, птици и яйца.

По-рано австралийка откри килимен (ромбичен) питон под ръба на тоалетната чиния.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com