Жена откри змия под ръба на тоалетната чиния

11711
Жена откри змия под ръба на тоалетната чиния
Снимка: iStock

Жителка на австралийския остров Бриби, щата Куинсланд, отишла до тоалетната и открила там еднометров ромбичен (килимен) питон, съобщава ABC.

Изплашената жена повикала ловец на змии, но когато специалистът Крис Соул пристигнал на мястото на произшествието, първоначално не могъл да открие влечугото. „Жената разказа, че той се е бил навил под ръба на тоалетната чиния. Когато го забелязала, паднал във водата“, отбелязва змиеловецът.

Австралийката започнала да се притеснява, че влечугото може да се намира къде ли не. Соул отворил капака, извадил всичко от банята, но така и не открил неуловимата змия. Тогава още веднъж влязъл в тоалетната и видял ромбичния питон, който се бил показал от водата в тоалетната чиния и го гледал.

„Буквално се беше скрил под тоалетната хартия на повърхността на водата“, казва специалистът. Той извадил влечугото от канала, измил го с вода и го пуснал в дивата природа.

Ловецът на змии отбелязал, че му се е случвало да вижда змии в банята. По думите му сред хората в Австралия има ужасяващи истории за паяци в тоалетните, но той никога не ги е виждал. Как е попаднала еднометровата змия там, не е известно. „Много се съмнявам, че е изпълзяла по тръбата. Удивително съвпадение е, че змията е била там точно в момента, когато жената е влязла в помещението“, отбелязва той.

Змията имала късмет, че жената не е пуснала водата, защото в този случай влечугото е можело да умре, допълва специалистът по ловене на змии.

Снимка: sipa / Pixabay

Издирват питон, изял десетки котки в София

Подаден е сигнал за змия, изяла около 30 котки в столичния район „Люлин”, съобщиха от пресцентъра на столична община. На ...

Ромбичните питони достигат до три метра дължина. Те не са отровни, въпреки че ухапването им може да бъде болезнено. Тези влечуги удушават плячката си, като се увиват около нея и след това я поглъщат. Обикновено се хранят с дребни бозайници и гущери.

През септември работник от местна фабрика в Куинсланд влязъл в тоалетната, чул странен звук и скоро направил плашещо откритие под краката си. Отровна източна кафява змия се била навила в основата на тоалетната чиния.

Местната служба по лов на змии Sunshine Coast Snake реагирала оперативно и уловила неканения гост с дължина метър и половина, след което го пуснала на воля. По думите им тези влечуги не представляват опасност за човека, докато не почувстват заплаха от негова страна. При среща със змии най-добре е да се запази спокойствие и да не се правят резки движения, казват специалистите.

Съвсем наскоро в село в окръг Пури, щата Одиша, бе спасена очилата кобра, която си загнездила главата в кен от бира.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да се справим с подпухналите очи всяка сутрин?

Понеделник след Великден - как се нарича този ден

Как се пише: посрещна или посрешна?

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да се справим с подпухналите очи всяка сутрин?
Как да се справим с подпухналите очи всяка сутрин?

Ако често страдате от подпухнали очи и тъмни кръгове под очите, вероятно се чудите защо се случва това. Може да има много причини за това: ·        ...