Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сода за хляб за лечение на ревматизъм и артрит: Ето какво съветват специалистите

15 май 2024, 09:22 часа

Специалистите все повече се убеждават във фантастичната сила, която има содата за хляб срещу ревматизъм и артрит.

Това вярване се дължи на способността на содата за хляб да поддържа баланса на телесното тегло. Ако този баланс бъде нарушен, организмът е изправен пред сериозни проблеми.

Още: Нови проучвания разкриват връзка между захарта и главоболието

Доброто здраве изисква среда, която не е нито твърде алкална, нито твърде киселинна. Според експертите содата за хляб може да предотврати създаването на силно киселинна среда. Благодарение на нея се формира неалкална среда. Според авторите на доклада алкалната среда в организма е много важна за цялостното здраве.

Противовъзпалително действие на содата за хляб

Преди година в специализирано списание беше публикувано проучване за содата за хляб. Според проучването пиенето на вода, смесена със сода за хляб, може да намали вероятността от възпалителни заболявания.

Проучването установява, че само за една седмица след консумацията на такъв тип разтвор, имунните клетки започват да работят не за стимулиране, а за борба с възпаленията. Освен това проучването установява, че содата за хляб предизвиква много противовъзпалителни реакции в организма.

Содата за хляб и автоимунните заболявания

Артритът и ревматизмът представляват възпаление на ставите и кости. Тези заболявания са известни като автоимунни заболявания. Този термин се свързва с факта, че защитната система на организма започва да атакува собствения си апарат, вместо вирусите и бактериите. Това причинява болка, скованост и увреждане на ставите.

Данните от проучването са обещаващи, но са необходими още изследвания, за да се установят всички ползи и евентуални нежелани реакции от използването на сода за хляб за облекчаване на различни здравословни проблеми.

Още: Могат ли лютите чушки да са полезни за организма ни

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес