Соловата кариера скъсява живота на музикантите

16063
Соловата кариера скъсява живота на музикантите

Учените от университета в Ливърпул направиха необикновено изследване сред рок и поп музиканти. Оказва се, че популярните соло-изпълнители умират млади два пъти по-често, в сравнение с колегите си, които са част от група.

Специалистите анализирали смъртта и живота на 1500 известни американски и европейски изпълнители във времето от 1956-2006 г.
Така бил направен изводът, че хората, които творят в група получават повече подкрепа, което ги предпазва от рисково поведение, като например, употребата на наркотици.

Как вредните навици отнемат часове от живота ни

Злоупотребата с вредната храна, алкохол, гледането на телевизия, както и пушенето може да отнеме до 30 минути от живота ви всеки ден. К...

Освен това тези, които умират в следствие на злоупотреба с алкохол, наркотици или насилие, често са имали трудно детство. Не е изключено тягата им към музиката да е опит да се избавят от миналото си.

Средната възраст на починалите млади изпълнители е 45 при американците и 39 при европейците.

Половината от тези, които са намерили смъртта си вследствие на наркотици, алкохол или насилствена смърт, в детството си са се сблъскали с поне един неблагоприятен фактор: сексуално, емоционално насилие, член на семейството,страдащ от депресия, склонност към самоубийство,психически или физически увреждания, наркомания или са излежавали присъда.

Редактор: Е. Гигова

Любимата бира помага и срещу простуда

С настъпването на зимата все по-често страдаме от всякакви настинки, които се опитваме да лекуваме с топли напитки. НЕ. Истинският ле...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com