Стрелци с лъкове пазят столицата на Испания от глигани

3339
Стрелци с лъкове пазят столицата на Испания от глигани

Като сцена от средните векове е тази, която може да бъде наблюдавана в днешно време в Мадрид: облечен в маскировъчни дрехи стрелец с лък се е качил на дърво през нощта и чака да се появи мишената, която да покоси.

Преди пет години властите в региона възстановиха необичайния подход за справяне с наплива диви глигани, които обсаждат градовете, разчитайки на 55 доброволци, боравещи с лъкове, за избиване на дивите прасета, които проявяват твърде голямо влечение към включване в градския живот, предаде БГНЕС. "Лъкът е тихо оръжие и хората, които го използват, същшо не вдигат шум, така че не пречим на хората", обяснява Емилио де ла Крус, 45-годишен бизнесмен и запален ловец, който доброволно се е включил в този начин за контролиране популацията на глиганите.

Самолет бе евакуиран на летището в Мадрид

Самолет, превозващ пътници от Мадрид до Рияд, не е успял да излети от летището в испанската столица. Неуточнена заплаха е вдигнала по...

Методът е само един от няколкото за контролиране разпространяването на дивите прасета , които все повече навлизат в населените райони, причинявайки щети на селското стопанство и пътни инциденти. От около между 25 000 и 35 000 преди пет години, днес броят на глиганите в околностите на Мадрид се е увеличил на между 30 000 и 40 000, твърдят от ековластите. Но и този метод предизвиква противоречия, доколкото ековластите спорят, че животното може да бъде изложено на страданието от агонизираща смърт ако стрелецът с лък не го порази отведнъж.

В някои страни - като Великобритания - ловът с лъкове е забранен. Де ла Крус настоява, че той и неговите ловни другари са опитни, обучени да изстрелват стрелите към жизненоважни органи на глиган за бързо, чисто поразяване. Стоящ на полигона за обучение в хълмистата местност край Мадрид, с цел, изглеждаща като прасе зад него, той казва, че стрелците излизат от 100 до 150 пъти в годината по искане на града или кметства в региона. За пет години те са убили 201 свине и близо 60 диви кози, които са разпространени в Ла Педриса, планинска верига в близост до испанската столица, популярна сред туристи и алпинисти.

 

 

Шварценегер става почетен посланик на туризма в Мадрид

Роденият в Австрия американски актьор Арнолд Шварценегер беше назначен за първи почетен посланик на туризма в Мадрид. Испанските вла...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com