Сутрешни навици, с които трябва да се сбогуваме

11691
Сутрешни навици, с които трябва да се сбогуваме
Снимка: iStock

Трудно е да се справим и променим ежедневните навици. Но понякога е по-добре да забравим за някои от тях, за да се радваме на добро здраве.  Събуждането на всеки от нас е свързано с различни ритуали. Ето кои навици трябва да забравим сутрин:

Искам да пропусна сутрешния душ

Кардиолог: Тези сутрешни навици са пагубни за сърцето

Всичко, което повишава нивата на стрес, трябва да се избягва, за да се поддържа здравето на сърцето. Това е мнението на кардиолога д-р ...

Не спестявайте време от душа. Това е освежаваща процедура, която подпомага мозъчната дейност и концентрацията. Така ще взимате по-разумно важни решения и ще бъдете окрилени от нови идеи.

Горещ душ

Горещият душ помага да се отпуснете и не е подходящ за сутрешно събуждане. По-добре използвайте хладка вода, която ще ви даде тонус и енергия за новия ден. В същото време ускорява загубата на излишни килограми.

С телефон в тоалетната

Искате да бъдете информирани още с отварянето на очи? Откажете се от този навик, защото дългото стоене върху тоалетната чиния може да окаже негативен ефект върху ректума. Новините в социалните мрежи може да почакат.

Лекар разкри 3 хранителни навика за удължаване на младостта

Хранителните навици, които имаме, са решаващ фактор за запазване на младостта ни за по-дълго. Това споделя дерматологът Яел Адлер. Хра...

Дълго време избиране на тоалет

Суетата е присъща на жените, но и на някои мъже. Нямате време да разглеждате гардероба и да сменяте тоалетите. Това води до нервност и губене на време. Подгответе подходящи дрехи още предишната вечер и бъдете готови за няколко минути. Времето е ценно сутрин, не е нужно да го губите в безцелно лутане.

Зърнени храни за закуска

Зърнените храни съдържат захар, която може да повиши инсулина в кръвта и това да ви направи уморени. Ако добавите плодове или мляко, няма да подобрите тонуса си. Може да хапнете парче пица, съдържащо протеини, въглехидрати и мазнини, с което ще получите енергия за нови ден.

Измиване на зъбите веднага след хранене

Вредните 7 навика, които състаряват тялото ви по-бързо от обичайното

Нашето ежедневие, навиците ни, грижата за себе си, храненето, съня – всичко това влияе върху бъдещото ни аз и как ще изглеждаме н...

Не бързайте да миете зъбите  непосредствено след хранене, защото емайлът е чувствителен, най-вече, ако сте приели цитруси или безалкохолни напитки. Може да използвате паста и четка за зъби  30 минути след хранене.

Чисто кафе

Обичате ли чисто кафе? Може би само така успявате да отворите очи и да се почувствате бодри? Само че тази напитка повишава нивата на кортизола и създава усещане за безпокойство. Не отпивайте от кафето без да сте яли, за да не си доведете гастрит. 3-4 часа след събуждане е най-доброто време за пиене на кафе, ако не може да чакате толкова дълго, добавете малко мляко или сметана.

Оправяне на леглото

Не бързайте да оправяте леглото веднага след ставане. Влагата, отделяна от кожата е предпоставка за развитие на акари. Ето защо оставете завивките да изсъхнат за известно време и тогава подредете спалнята. Готови сте за новия ден!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

По-здравословен ли е замразеният хляб?

Това е най-скъпият зеленчук в света, съдържа важни витамини и минерали

Как сами да премахнете зъбния камък?

Нудистки плаж в Сардиния организира голи сватби

В кое море се влива река Марица?

Кой е единственият български град на река Тимок?

За да печете на барбекю най-здравословно, спазвайте тези правила

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Ето защо трябва да съхранявате фолиото за храна в хладилника, а не в шкаф

Как се пише: сарма или сърма?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com