Тези бели камъни могат да ВЛИЯЯТ на живота ни

2162
Тези бели камъни могат да ВЛИЯЯТ на живота ни
Снимка: iStock

Всеки е виждал и дори вероятно подминавал някога в живота си бял камък, но те имат изключителна енергия и могат да ни помогнат за много области в живота. Белият цвят свързваме със светлината, победа над мрака и болестите. Този цвят ни изпълва със сила и енергия, придава по-тържествени усещания и спомага за по-добро настроение. Белите камъни имат и лечебно влияние върху нервната система и се смята, че възстановяват структурата на мозъчната тъкан. Ето и някои видове бели камъни, които можем да поставим в дома си и влиянието им върху живота ни:

Магнезит - за любов

Минералът се среща освен в бял цвят, но и в сив, жълт или кафяв и енергията му е еднаква за различните цветове. Има благоприятно въздействие върху нервната система и е много подходящ за хора, които страдат от стрес и тревожност. 

За магнезита се смята, че има ефект да привлича хората един към друг и действа като Купидон. Познат е още и като камък-сватовник. 
Спомага и за по-доброто поведение на децата, когато са малки и непослушни.

Кой би повярвал, че ТЕЗИ камъни преборват безсънието!

Има някои народни поверия, при които се казва, че ако снаха подари на свекърва си такъв камък, то тя ще спечели нейната любов. 

Магнезитът показва на притежателя си верния път и му дава физическа и психическа сила, за да преминава през предизвикателствата. От астрологическа гледна точка, камъкът има най-голямо влияние върху зодиакалните знаци Близнаци, Везни и Водолей. Както и с особено внимание трябва да се грижат за камъка Овенът, Лъвът и Стрелецът.

Берил - за лоялност в семейството

Кристалите на берила наподобяват шестоъгълни призми и се срещат в жълто-бяло, сиво или зелено. Някои негови разновидности са така познатите ни изумруд, хелиодор и аквамарин. 
Берилът символизира топлината и щастието и пази от злополуки. Свързан е с човешкия ум и е познат също като камък на философите. 

Кои скъпоценни камъни могат да навредят на зодиите

В древността е използван и с лечебни цели - за лекуване на проблеми с матката и яйчниците, както и при зъбобол, главоболие, дихателни проблеми или такива, свързани с нервната система. 

Камъкът е особено добър за семейното гнездо. Той опазва любовта и верността в семейството, поддържа хармонията и добрите отношения не само между двамата влюбени, но и между родители и деца. Изхвърля негативната енергия от дома и спомага за по-бързото разрешаване на конфликтните ситуации и дразги.

Освен това берилът у дома може да привлече и повече материални блага или да се погрижи за стабилността на вече придобитите финанси. Подходящ е за всички зодиакални знаци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com