Топ 10 на най-силните кучета

90968
Топ 10 на най-силните кучета
Снимка: taichiman87/Pixabay

Ако говорим за потенциална заплаха, тогава което и куче да срещнем може да ни ухапе. Но правилното възпитание може да превърне всяко куче в добър приятел.

10. Бандог. Не е ясно с каква цел е селектиран бандогът – за охрана или за боеве, за да влезе в класацията за най-силно куче в света. Но, както и да е, той е ярък пример как едно куче от агресивна порода може да се превърне в нормален и контролируем домашен любимец на цялото семейство.

9. Бултериер. Бултериерът, разбира се, е бойно куче, но този факт от биографията на породата е останал в миналото – по характер днес то е много добро. Обича хората и без явна заплаха няма да докосне никого.

Топ 10 на най-известните породи кучета

Когато си подбираме куче, най-често обръщаме внимание на такива качества като характер, размер, непретенциозност в обгрижването. 1. Си...

8. Були-кута. В Индия були-кута вече стана страхотен приятел и охрана за своите стопани. Но в Пакистан съдбата на кучето се е развила много по-зле - по принцип там го използват в жестоки "кучешки боеве".

7. Бриндизко бойно куче. Това са много рядко срещани кучета. Тяхното минало е много богато на участие в боеве и в служба на мафията. Затова, когато купувате малко кученце от тази порода, пригответе се да преминете през труден тренировъчен път, за да потиснете бойните му качества.

6. Бордоски дог. Предците на бордоския дог някога участвали в гладиаторски битки и лов на едър дивеч. И досега горките животни се използват при провеждане на дивашките и незаконни боеве с кучета. За щастие, днес се намират все повече семейства, които ги обграждат с топлина и грижи, заглушавайки желанието да се бият. Главното е да няма заплаха за близките на кучето хора – тогава то не може да бъде удържано.

5. Английски мастиф. Английският мастиф заема петата позиция в класацията за най-силното куче в света Това е най-многобройната порода кучета с истинско бойно минало. Но сега то се отличава с особено привързаност към стопанина си и децата.

И Русия прие списък с опасни породи кучета

Руският премиер Дмитрий Медведев подписа указ за одобряване на списък с потенциално опасни кучета. Документът е публикуван днес на сайт...

4. Питбултериер. Тази порода е получена чрез кръстосване на булдог и териер. Така любителите на „кучешки битки“ искали да получат силата и пъргавината на двете породи в едно куче. Но при правилно възпитание няма да видите по-спокоен, обичлив и предан приятел от питбултериера.

3. Американски булдог. В Англия булдозите служели като пазачи на добитъка. Това куче има една от най-мощните захапки - то преспокойно поваля бик, за да бъде заклан. С особено зверство се отличавал обичаят "бул бейтинг": булдогът бил насъскван срещу вързания бик, сграбчвал муцуната му и го държал, докато изтощеното животно падне на земята. Но не винаги победата била за кучетата – много от тях загивали.

2. Акита-ину. Второто място в класацията за най-силно куче в света е заето от Акита-ину. В страната на изгряващото слънце тази порода се счита за най-преданата. Нейното бойно минало е голямо и славно – използвали са я при лов на мечки и в кучешки боеве. Битките и до днес не са забравени – обаче никой самоуважаващ се селекционер няма да изпрати такова красиво куче на бойната арена. Но ако купувате вече отраснало акита-ану, обърнете внимание на поведението му. В резултат на кървави битки психиката му може да бъде нарушена.

1. Алабай. Първото място по сила се заема от алабая - на външен вид много голямо, но дружелюбно куче. Той е отличен пазач, справя се със своята служба и в най-лютия студ през зимата, и в летните жеги. По принцип алабаят е пастирско куче, от него се получава прекрасен ловец на едър дивеч. Тази порода кучета има отлични бойни способности. Като имате това предвид, опитайте се да го социализирате още от малък. В противен случай той ще бъде агресивен към всички „непознати“, особено към кучета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com