Тройката – чисто мъжка фантазия?

84918
Тройката – чисто мъжка фантазия?

Човек винаги се стреми да покаже властта си, в опита си да се спаси от тревогата. Токова често ни с е струва, че ни липса нещо много важно и се чувстваме безпомощни, като не намираме покой от факта, че всички сме смъртни… Така се утвърждаваме в отношенията с другите хора,  а още повече – с нашата сексуалност.

Желанието да правиш любов с трима има своя едипов корен. Тогава възниква нашият първи сексуален сценарий, който поставя въпроса за това какво място заемаме в отношения на родителите ни. Всеки определя това по своему: някой може да запази детското си желание да бъде основна част от този триъгълник, друг – да е наблюдател или дори обект на забавлението.

За някои този първичен  сценарий води до фантазии за отношения в разнополова двойка: опитвам се да доставя удоволствие на партньора от противоположния пол в присъствието на човек от моя пол, без да загубя неговия интерес и любов. Или друга фантазия: започвам отношения с двойка от противоположния пол, утвърждавайки по този начин своята уникалност… Независимо от това, дали подобно желание ще бъде реализирано или не , подобни фантазии са присъщи за всички – мъже и жени. Защо една и съща фантазия за любов за трима, обикновено се смята за мъжка? Защото върху женската сексуалност векове наред са били налагани забрани, а за мъжете способността да задоволи сексуално две жени едновременно е доказателство за неговата сила и мощ.

В мъжките фантазии целта на сексуалният акт е да се достави удоволствие на жената или по-точно – да се насладиш на своята способност да го доставиш. А жената дълго време остава в илюзията, че е само Спящата красавица, която чака принца, който да я събуди.

Разбира се тя се досеща, че също доставя удоволствие на партньора си и може да го възбуди. Но тази способност толкова дълго време се е смятала за неприлична, че на жената й се е налагало да се убеждава, че това е нейно задължение, а не желание.
Може ли да си представим, че жената единствено трябва да се подчинява на желанието на мъжа! Представата, че любовта за трима е мъжка фантазия е продукт точно на този вид морал. Тази жена, която спокойно приема желанията си, може да се стреми да получава удоволствие с няколко партньора не по-малко от мъжа. И тя точно по същия начин ще усети своята сексуална власт и силя, когато мъжът я люби пред очите на друг… Но вътрешните забрави най-често я карат да потиска и дори да отрича подобно желание.

Междувременно ако във всекидневието си на жената й харесва да бъде обградена с мъже, не е ли това начинът „законно“ да получиш удоволствие, да се почувстваш уникална, сексуална и призната, без да се стига до секс?

Вижте още интересни статии в СРодители

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com